Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Ενημερωτικό σημείωμα για την ώρα της σίτισης

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών μας και της σχετικής ανακοίνωσης της ΔΟΕ για το θέμα της σίτισης (ΔΟΕ 23/9/2016), προχωράμε στη μαζική συγκέντρωση αιτήσεων διεκδικώντας να υπολογίζεται η ώρα της σίτισης σε όλους τους εκπαιδευτικούς που εμπλέκονται με αυτή. Η μη προσμέτρηση της ώρας της σίτισης στους συναδέλφους (δἀσκαλους ή ειδικότητες) που δεν είναι υπεύθυνοι ολοήμερου αποτελεί σαφώς παράνομη και αυθαίρετη πράξη που μοναδικό στόχο έχει την εξοικονόμηση προσωπικού στα πλαίσια των μνημονιακών περικοπών.

 

Υπενθυμίζουμε ότι το συνολικό πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών της Π.Ε και ιδιαίτερα οι νόμοι 1586/85 και 2517/97 που ρυθμίζουν το εργασιακό και διδακτικό ωράριο των εκπαιδευτικών της Π.Ε, οριοθετούν ταυτόχρονα και τα εξωδιδακτικά καθήκοντα των εκπαιδευτικών εντός του εργασιακού τους ωραρίου, που σε καμιά περίπτωση δεν είναι η σίτιση των μαθητών, καθιστώντας την έτσι ως διδακτικό έργο που ανάγεται στο διδακτικό ωράριο όλων των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται με αυτήν, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητα που συμπεριλαμβάνεται στο ωρολόγιο πρόγραμμα. Αυτό το δικαίωμα που προκύπτει από συγκεκριμένους νόμους, δεν μπορεί να καταστρατηγηθεί ούτε από την ΥΑ ούτε από την εγκύκλιο για τη λειτουργία του νέου ενιαίου τύπου ολοήμερου σχολείου.

 

Οι συνάδελφοι καταθέτουν μέσω του συλλόγου, το αίτημα-ερώτημα που έχουμε διακινήσει προς το Διευθυντή Εκπαίδευσης και τη/ο σχολική/ό σύμβουλο. Την αίτηση προτείνουμε να καταθέσουν όλοι οι συνάδελφοι και όχι μόνο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Οι αιτήσεις συγκεντρώνονται από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Η φόρμα της αίτησης εδώ: ΑΙΤΗΣΗ ΣΙΤΙΣΗ Α Αθηνών