Κοινή οδηγία των 7 Συλλόγων ΠΕ Α΄ Αθήνας: Α΄ Aθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παπαμαύρος, Παρθενώνας, Ρόζα Ιμβριώτη

Τη Δευτέρα 8/4 η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας έστειλε στα σχολεία φόρμα που ζητά από τις Προϊσταμένες/ους και τους Διευθυντές/ντριες να συμπληρώσουν στοιχεία για την αξιολόγηση.

Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή να στείλουν ως απάντηση στο email που εστάλη από τη Διεύθυνση τις δηλώσεις της απεργίας αποχής που έχουν συντάξει ο κάθε Σύλλογος Π.Ε. και η ΔΟΕ. Συγκεκριμένα να απαντήσουν:

«Σε απάντηση του ανωτέρω εγγράφου, σας ενημερώνω ότι συμμετέχω στην απεργία αποχή που έχει προκηρύξει ο Σύλλογός μου ….. και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έχει λάβει τον αρ. πρωτ. ….. της σχολικής μονάδας καθώς και στην απεργία αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ από τις 1-4-2024 και έχω υπογράψει σχετική δήλωση συμμετοχής η οποία έλαβε τον αρ. πρωτ. ………. της σχολικής μονάδας».

Επαναλαμβάνουμε σε ΥΠΑΙΘΑ και ΔΙΠΕ Α΄ Αθήνας ότι δεν αφορά αμέλεια και ολιγωρία  των Διευθυντών/ντριών, Προϊσταμένων η μη συμμετοχή στην ατομική αξιολόγηση, αλλά το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην απεργία αποχή και μάλιστα με απόφαση γενικών συνελεύσεων και συλλογικών οργάνων! Οι απειλές δίωξης και αντικατάστασης θα πέσουν στο κενό! Να μην τολμήσει ούτε το ΥΠΑΙΘΑ ούτε η Διευθύντρια Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας να πειράξει καμία/κανέναν απεργό. Υπερασπιζόμαστε μέχρι τέλους το απεργιακό μας δικαίωμα!