Συνδικάτα Κιλκίς-Κ. Μακεδονίας: Όλοι στον αγώνα για όλα όσα δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!

Όλοι μαζί! Όλοι στον αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα,

ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων και τον αυταρχισμό!

Κλιμακώνουμε με την Απεργία στις 17/4, στις 10:30 π.μ., στην Πλ. Ειρήνης-Κιλκίς!

 

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες του ιδιωτικού τομέα, που αγωνιούμε καθημερινά για τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών μας, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας, για να μην κατηγοριοποιηθούν τα σχολεία μέσω της λεγόμενης «αξιολόγησης». Καταδικάζουμε τις προσπάθειες της κυβέρνησης και της διοίκησης που άμεσα ή έμμεσα, προσπαθεί να εκφοβίσει και να εκβιάσει έναν ολόκληρο κλάδο.

Γνωρίζουμε καλά ότι η «αξιολόγηση» δεν έρχεται να λύσει τα προβλήματα της εκπαίδευσης. Αυτό που χρειάζονται τα παιδιά μας είναι σύγχρονα και ασφαλή σχολεία για να μην τρέμουμε κάθε φορά που τα στέλνουμε σχολείο, υποδομές και εργαστήρια για να μπορούν να αθλούνται, να έρχονται σε επαφή με τις τέχνες και τις επιστήμες, το δάσκαλό τους από την πρώτη μέρα για να μην χάνονται ώρες μαθημάτων, αύξηση της χρηματοδότησης για τα σχολεία για να μη βάζουμε το χέρι στην τσέπη οι γονείς για να καλύψουμε τις ανεπάρκειες του κράτους.

Αν ήθελαν οι κυβερνήσεις τόσα χρόνια ήξεραν πώς να αναβαθμίσουν πραγματικά τα σχολεία. Θα έδιναν λεφτά για την παιδεία και όχι ζεστό χρήματα σε επενδυτές (12 δις ευρώ το 2024) και σε πολέμους (7 δις ευρώ για το ΝΑΤΟ, 8,3 δις ευρώ για τα F-35).

Η προσπάθεια κατηγοριοποίησης και εμπορευματοποίησης των σχολείων, που προωθείται εδώ και 30 χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις, την ΕΕ και επιχειρηματικούς ομίλους, μας αφορά όλους, γιατί στο επίκεντρό της έχει τη μόρφωση των παιδιών μας, τα εργασιακά δικαιώματα και την παιδαγωγική υπόσταση των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών.

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις συλλογικές τους διαδικασίες, στις Γενικές Συνελεύσεις, που κόντρα στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης κρατάνε ψηλά τη σημαία του αγώνα! Η μαζικότητα και η ενότητα, η συσπείρωση στα Σωματεία, είναι τα στοιχεία αυτά που μπορούν να κουρελιάσουν τις κυβερνητικές και δικαστικές αποφάσεις, όπως έχει γίνει πάμπολλες φορές και στον ιδιωτικό τομέα, όταν βγαίνουν σωρηδόν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες μας.

Οι αγώνες αυτοί δυναμώνουν την ελπίδα και δίνουν κουράγιο και σε άλλους κλάδους, που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατοχύρωση εργασιακών δικαιωμάτων, μέτρα κατά της ακρίβειας.  

Με την ορμή των δεκάδων κλαδικών αγώνων του τελευταίου διαστήματος, του αγώνα των φοιτητών και των αγροτών, της μεγαλειώδους απεργίας στις 28/2, συνεχίζουμε ακόμα πιο δυναμικά και μαχητικά, με σύνθημά μας: «Απέναντι στα κέρδη τους, προτάσσουμε τη ζωή μας», για:

  • Δημόσια και δωρεάν παιδεία.
  • Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την παιδεία.
  • Αυξήσεις στους μισθούς.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά.
  • Κατοχύρωση των εργασιακών δικαιωμάτων για τους συμβασιούχους.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
  • Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια.
  • Σύγχρονα προγράμματα σπουδών για ολόπλευρη γνώση και μόρφωση.

 

Όλοι στον αγώνα για όλα όσα δικαιούμαστε εμείς και τα παιδιά μας!

Όλοι και όλες στην Απεργία, την Τετάρτη 17/4, στις 10:30 π.μ., στην Πλ. Ειρήνης-Κιλκίς

 

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΙΛΚΙΣ)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΦΩΝ – ΓΑΛΑΚΤΟΣ – ΠΟΤΩΝ Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΙΛΚΙΣ