Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΗ ΒΑΪΝΑ

Μετά την απόλυση του εργαζόμενου και συνδικαλιστή στο ΕΚΠΑ, Δημήτρη Αντωνίου, για την κινητοποίηση στο κτήριο του σέρβερ του πανεπιστημίου Αθηνών, ήρθε και η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Βαϊνά Παντελή μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 5/4 ο Βαϊνάς έλαβε κλήση υπόπτου για να παραλάβει τη δικογραφία στις 12/4 και να απολογηθεί .

Η μήνυση έχει να κάνει με τις δηλώσεις του Βαϊνά σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου έκανε λόγο για πλήρη γνώση και συναίνεση της διοίκησης του ΕΚΠΑ και του αντιπρύτανη για συμβολική πτώση  του σέρβερ ως έκφραση αντίθεσης του σωματείου στις ηλεκτρονικές εξετάσεις τις οποίες θεωρούσε, με ομόφωνη απόφαση της συνέλευσης του, ως μέσο καταστολής των φοιτητικών καταλήψεων.

 

Οι δηλώσεις του Βαϊνά είναι η μόνη αλήθεια και καταρρίπτουν το επιχείρημα για «σαμποτάζ».

Η κινητοποίηση αυτή έφερε σε δύσκολη θέση κυβερνητικά σχέδια και τα ΜΜΕ που προπαγανδίζουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, οπότε κάποια ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και άλλοι κύκλοι ζητούν την απόλυση του Αντωνίου και τη δίωξη του Βαϊνά.

Η μήνυση είναι «κατά παραγγελία» και στρέφεται κατά του μαζικού λαϊκού κινήματος που αγωνίζεται για να βάλει τη σφραγίδα των αναγκών των νέων, των εργαζομένων στις πολιτικές εξελίξεις .Σκοπό έχει να κάμψει το φρόνημα, έχει καθαρά πολιτικό και εκδικητικό χαρακτήρα.

Είναι ιδιαίτερα περίεργο και γεννά ερωτήματα ότι η κλήση υπόπτου ήρθε σε έναν μήνα απ’ τη μήνυση όταν σε τέτοιου είδους μηνύσεις χρειάζεται τουλάχιστον ένα εξάμηνο για την πρώτη κλήση.

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η μήνυση

Απαιτούμε να επαναπροσληφθεί ο Δημήτρης Αντωνίου.

Είμαστε και θα είμαστε δίπλα και στον Βαϊνά και στον Αντωνίου αλλά και σε κάθε διωκόμενο αγωνιστή

  O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου