Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 12ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Αγαπητοί γονείς & Κηδεμόνες

Με απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της 7ης Δημοτικής Κοινότητας Δήμου Αθηναίων και εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή και συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών που παλεύουν για ένα σχολείο δημόσιο και δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα καλύπτει το σύνολο των μορφωτικών τους αναγκών και θα συμβάλει στην ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Στηρίζουμε την συναυλία συμπαράστασης που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23/4  στα Προπύλαια.

Με τις επιλογές του το Υπουργείο:

  • Έχει μετατρέψει το σχολείο σ’ ένα ατελείωτο εξεταστικό κέντρο που προωθεί τον ανταγωνισμό και τη στείρα μάθηση και ενισχύει την παραπαιδεία με το φροντιστήριο να ξεκινά από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.
  • Χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού.
  • Η εκπαιδευτική διαδικασία πραγματοποιείται σε παμπάλαια, ασυντήρητα, επικίνδυνα κτίρια όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί διακινδυνεύουν τη ζωή τους
  • Στα σχολικά κτίρια οι χώροι δεν επαρκούν, εργαστήρια δεν υπάρχουν και στοιβάζονται 25 και 28 μαθητές σε αίθουσες κουτιά, αποθήκες, κοντέινερς.
  • Αποκλείει χιλιάδες μαθητές από την ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση αφού δεν καλύπτονται οι ανάγκες για παράλληλη στήριξη, ενισχυτική διδασκαλία, ΖΕΠ.

Σε αυτές τις συνθήκες η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν το θράσος να κινούνται νομικά, διοικητικά, αυταρχικά απέναντι στον αγώνα των εκπαιδευτικών απειλώντας με διώξεις και καθαιρέσεις τους διευθυντές που αντιστέκονται στην αντιδραστική «αξιολόγηση» και βγάζοντας παράνομες τις απεργίες τους, χτυπώντας ευθέως το απεργιακό τους δικαίωμα.

Οι εκπαιδευτικοί εναντιώνονται στον διαχωρισμό των σχολείων και των παιδιών μας και στην προσπάθεια της κυβέρνησης να τους μετατρέψει σε γραφειοκράτες που θα αναζητούν χορηγούς για να λειτουργήσουν τα σχολεία, αντί να ασχολούνται με την ουσιαστική και ποιοτική διδασκαλία.

Οι εκπαιδευτικοί λένε ΟΧΙ:

  • Στον διαχωρισμό των σχολείων και των παιδιών μας με κριτήριο την τσέπη μας.
  • Στα σχολεία που μετρούν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών
  • Στο φόρτωμα των παιδιών μας με εφήμερες δεξιότητες και στην εξαφάνιση οποιουδήποτε ίχνους γενικής και ολόπλευρης μόρφωσης

ΑΠΑΙΤΟΥΝ

  • Πλήρη στήριξή τους από το κράτος για να δουλεύουν απρόσκοπτα για την μόρφωση των παιδιών μας
  • Σύγχρονα, ασφαλή σχολεία που να πληρούν όλες τις προδιαγραφές για ποιοτική διδασκαλία με
  • αναβαθμισμένο πρόγραμμα σπουδών

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών δίκαιος, γιατί έχει τον νου του στα παιδιά μας και τις ανάγκες τους γι’ αυτό είναι και δικός μας αγώνας.  Γι ‘ αυτό είμαστε μαζί τους.

Στον αγώνα που δίνετε για το σχολείο που όλοι έχουμε ανάγκη

Είμαστε μαζί σας! Συνεχίστε!

Το Δ.Σ.