Συντροφιά Βλάχων Αθήνας

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ/-ΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Η Συντροφιά Βλάχων Αθήνας στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών που εδώ και τρία χρόνια προβάλλουν σθεναρή αντίσταση στην επιμονή της κυβέρνησης να επιβάλει την αξιολόγηση. Όπως έχει αποδειχθεί, αυτή η κυβερνητική μεθόδευση δεν στοχεύει καθόλου στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας· αντιθετως, κεντρικός της στόχος είναι η κατηγοριοποίηση των σχολείων, η όξυνση των ανισοτήτων, η πλήρης εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης και η απόλυτη συμμόρφωση των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων σε αυτές τις πολιτικές.

Ως τελευταία εξέλιξη, παράλληλα με την πάγια πλέον τακτική της ακύρωσης του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της απεργίας μέσω της κήρυξης της απεργίας-αποχής ως παράνομης και καταχρηστικής, η κυβέρνηση απαιτεί την αντικατάσταση όλων των Διευθυντών/-ριών σχολικών μονάδων που συμμετέχουν και στηρίζουν την απεργία.

Για όλους αυτούς τους λόγους ο αγώνας των εκπαιδευτικών μάς αφορά όλες και όλους. Γι’ αυτό τους στηρίζουμε στο δίκαιο αίτημά τους να μην υλοποιηθεί η αξιολόγηση/κατηγοριοποίηση των σχολείων και η χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και την αμέριστη συμπαράστασή μας στον δίκαιο αγώνα τους για το δημόσιο σχολείο και για την υπεράσπιση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων.

 

Καλούμε στη συναυλία αλληλεγγύης την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 στα Προπύλαια στις 19.00μμ.

 

ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΒΛΑΧΩΝ ΑΘΗΝΑΣ