Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συμπαράσταση στη διωκόμενη πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ζακύνθου Έφη Λάζου

Σε συνέχεια της ΕΔΕ που διενεργήθηκε τον Ιούλιο 2025, η πρόεδρος του Συλλόγου ΠΕ Ζακύνθου, ‘Εφη Λάζου, καλείται σε απολογία σχετικά με τη συγγραφή και παρουσίαση του έργου “Η Άννα Φρανκ συνομιλεί με τα παιδιά της Παλαιστίνης”, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 11:00 π.μ..

Η πειθαρχική αυτή δίωξη αφορά την καλλιτεχνική και  παιδαγωγική της δράση εκτός σχολείου και εκτός σχολικού προγράμματος, η οποία είχε  ως σκοπό την προώθηση της ελευθερίας της έκφρασης και την ευαισθητοποίηση των παιδιών της Ζακύνθου σε ανθρωπιστικά και αντιπολεμικά μηνύματα, παρ’ όλο που για τα ζητήματα αυτά το πόρισμα του διενεργούντος την ΕΔΕ ήταν ουσιαστικά απαλλακτικό.

Το ΔΣ του Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΔΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.  ΖΑΚΥΝΘΟΥ και θεωρεί ότι η στοχοποίηση της συναδέλφου αφορά ξεκάθαρα και την δυναμική πολυετή συνδικαλιστική της δράση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 ΠΜ. ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ.

Η παρούσα κινητοποίηση αποσκοπεί στην υπεράσπιση της παιδαγωγικής και καλλιτεχνικής ελευθερίας όλων των πολιτών και την προστασία των παιδαγωγικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.

Η στήριξη που μέχρι στιγμής έχει λάβει η πρόεδρός του Συλλόγου Ζακύνθου είναι τεράστια: εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, καλλιτέχνες, πολίτες, φορείς και οργανώσεις έχουν εκφράσει με 85 και πλέον ψηφίσματα δημόσια τη συμπαράστασή τους, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΔΟΕ) ΝΑ ΚΗΡΥΞΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 11:00 ΕΩΣ ΤΙΣ 14:00, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του Συλλόγου της Ζακύνθου στη δράση συμπαράστασης και να σταθεί στο πλευρό της συναδέλφου μας με παρουσία εκπροσώπων της στην κινητοποίηση.

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΟΓΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΙΜΩΣΗ

 

O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου