΄Του αιρετού Γιώργου Χρόνη : Προσλήψεις Αναπληρωτών, Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής 5-2-2014, Φεβρουάριος 2014

Προσλήψεις Αναπληρωτών:      Πριν λίγες μέρες έγιναν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Είχαν προηγηθεί παραστάσεις διαμαρτυρίας συλλόγων εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων της Ανατολικής Αττικής στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και στο Υπουργείο Παιδείας ( είχα ενημερώσει αναλυτικά στο προηγούμενο φυλλάδιό μου ).

Το ερώτημα που υπάρχει στους εκπαιδευτικούς, αλλά και στους γονείς είναι αφού υπήρχαν χρήματα για προσλήψεις αναπληρωτών, γιατί το αρμόδιο υπουργείο δεν ενέκρινε νωρίτερα τις πιστώσεις, ώστε να μη χαθούν ώρες διδασκαλίας, αλλά και να μην προκληθούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων. Θα θέλαμε να ακούσουμε την απάντηση. Καλές είναι οι δηλώσεις για επιμήκυνση του σχολικού έτους ώστε να μαθαίνουν περισσότερα τα παιδιά, αλλά είναι προτιμότερο τα παιδιά να έχουν εκπαιδευτικούς στα σχολεία τους. Γιατί και 365 ημέρες τον χρόνο να είναι τα παιδιά στο σχολείο αν δεν έχουν εκπαιδευτικούς είναι δώρον άδωρον. Είναι μια πρόταση καθαρά επικοινωνιακή, ηχεί όμορφα στα αυτιά της κοινής γνώμης με το κατάλληλο σερβίρισμα από τα ΜΜΕ και δεν επιβαρύνει οικονομικά την πολιτεία. Αντίθετα οι διορισμοί εκπαιδευτικών, το να είναι όλοι οι εκπαιδευτικοί στη θέση τους από την αρχή της σχολικής χρονιάς κοστίζει. Και τα τελευταία χρόνια σπάνια βλέπουμε την πολιτεία να βάζει το χέρι στην τσέπη για τα θέματα της παιδείας επικαλούμενη την οικονομική κρίση.

Στην Αττική από τον κρατικό προϋπολογισμό προσλήφθηκαν περίπου 30 αναπληρωτές ΠΕ 70 και ΠΕ 60. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας αριθμός από αυτούς δεν πρόκειται να απορροφηθεί για διάφορους λόγους ( κύηση, μη αποδοχή πρόσληψης κλπ ). Οφείλει το αρμόδιο υπουργείο να διαθέσει νέες πιστώσεις. Δεν καταλαβαίνουμε τα δημοσιεύματα στα ΜΜΕ που λένε ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στις επαπειλούμενες κυήσεις. Επειδή η πολιτεία δεν ανταπεξέρχεται στην κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών να ρίξουμε τα βάρη στις εγκυμονούσες εκπαιδευτικούς και να αποπροσανατολίσουμε έτσι την κοινή γνώμη από τους πραγματικούς υπεύθυνους για τα προβλήματα της εκπαίδευσης; Ωραία επίσης ηχεί και το επιχείρημα ότι με την αξιολόγηση θα έχουμε τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς για τα παιδιά μας. Πιστεύω όμως ότι τα παιδιά και οι γονείς τους θα προτιμούσαν να λυθούν τα προβλήματα της σχολικής στέγης, της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων, να έχουν επιμορφωμένους εκπαιδευτικούς με έξοδα της πολιτείας, τα σχολεία τους να έχουν αξιοπρεπείς σχολικές επιχορηγήσεις για τις λειτουργικές τους ανάγκες. Αυτά όμως κοστίζουν οπότε πάμε στην αξιολόγηση που και δεν κοστίζει, αλλά και θα ρίξει το φταίξιμο για τα δεινά της εκπαίδευσης στον κακό εκπαιδευτικό. Το έργο όχι απλώς το έχουμε ξαναδεί , αλλά παίζεται ανελλιπώς στα σχολεία μας εδώ και πολλά χρόνια. Οφείλουμε οι εκπαιδευτικοί να σταματήσουμε να είμαστε θεατές και κομπάρσοι και να γίνουμε πρωταγωνιστές. Να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε το σχολείο που αξίζει σε μας και στα παιδιά μας. Να αναβαθμίσουμε το συνδικαλιστικό κίνημα αφήνοντας στο περιθώριο κόμματα και προσωπικές φιλοδοξίες.

 

Συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ Αττικής:      Την Τετάρτη 5-2-2014 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

 

Εγκρίθηκε η αίτηση απαλλαγής καθηκόντων Διευθύντριας της Α΄ Αθήνας λόγω απόσπασής της σε σχολικές μονάδες της Αυστραλίας.

Απορρίφτηκε η αίτηση απαλλαγής καθηκόντων Διευθυντή της Δ΄ Αθήνας για λόγους υγείας. Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ του αιτήματος με τη λογική ότι υπάρχει πίνακας διευθυντών.

Απορρίφτηκε η αίτηση απαλλαγής καθηκόντων Προϊσταμένης νηπιαγωγείου της Γ΄Αθήνας για οικογενειακούς και προσωπικούς λόγους. Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ του αιτήματος αφού μπορεί να αναλάβει στη θέση της άλλη νηπιαγωγός από το ίδιο νηπιαγωγείο.

 

Εγκρίθηκε μία αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 70  της Ανατολικής Αττικής για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών για οικογενειακούς λόγους.

Απορρίφτηκαν 8 αιτήσεις εκπαιδευτικών για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών. Αναλυτικά:

4 εκπαιδευτικοί ΠΕ 70 από Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική, Πειραιά, Β΄ Αθήνα.

3 εκπαιδευτικοί ΠΕ 11 από Α΄ Αθήνας, Β΄ Αθήνας, Γ΄ Αθήνας.

1 εκπαιδευτικός ΠΕ 06 από Γ΄ Αθήνας.

Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ των αιτημάτων.

 

Εγκρίθηκε αίτηση απόσπασης εκπαιδευτικού ΠΕ 60 της  Α΄ Αθήνας από νηπιαγωγείο σε νηπιαγωγείο της ίδιας Διεύθυνσης.

 

Εγκρίθηκε αίτηση βελτίωσης θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ 70 της Δυτικής Αττικής από σχολείο σε σχολείο της ίδιας Διεύθυνσης.

Εγκρίθηκε αίτηση βελτίωσης θέσης εκπαιδευτικού ΠΕ 70 της Ανατολικής Αττικής από σχολείο σε σχολείο της ίδιας Διεύθυνσης.

Ανακλήθηκε η απόσπαση εκπαιδευτικού ΠΕ 70 από Γ΄ Αθήνας στη Δυτική Αττική για λόγους υγείας. Ο εκπαιδευτικός τίθεται στη διάθεση της Περιφερειακής Διεύθυνσης και θα κληθεί να δηλώσει σχολείο προτίμησης από τα υπάρχοντα κενά στην Αττική.

Με παρόμοια προβλήματα υγείας με τον παραπάνω εκπαιδευτικό υπάρχει και άλλη εκπαιδευτικός στη Δυτική Αττική που αιτείται ανάκληση απόσπασης από Α΄ Αθήνας στη Δυτική Αττική. Δεν εξετάστηκε η περίπτωσή της καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικατάστασής της. Υπήρξε όμως η δέσμευση με τον πρώτο επόμενο αναπληρωτή να λυθεί το ζήτημα το οποίο εκκρεμεί από τον Οκτώβριο.

Στις παραπάνω 4 περιπτώσεις οι 2 αιρετοί απείχαμε της διαδικασίας καθώς αφορούσαν εκπαιδευτικούς που μετακινήθηκαν υποχρεωτικά τον Σεπτέμβριο από Διεύθυνση σε Διεύθυνση.

 

Εγκρίθηκαν 6 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση υποχρεωτικού ωραρίου σε Διευθύνσεις . Αναλυτικά:

Εκπαιδευτικός ΠΕ 05 της Δυτικής Αττικής σε γραφείο σχολικού συμβούλου, στη Διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Εκπαιδευτικός ΠΕ 60 της Δ΄ Αθήνας σε γραφείο συμβούλου ειδικής αγωγής, στη Διεύθυνση Δ΄ Αθήνας.

Εκπαιδευτικός ΠΕ 05 ΤΟΥ Πειραιά, στη Διεύθυνση Πειραιά.

Εκπαιδευτικός ΠΕ 06 της Α΄ Αθήνας, στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας.

Εκπαιδευτικός ΠΕ 60 της Ανατολικής Αττικής σε γραφείο σχολικού συμβούλου, στη Διεύθυνση Ανατολικής Αττικής.

Εκπαιδευτικός ΠΕ 06 της Ανατολικής Αττικής  στη Διεύθυνση της Ανατολικής Αττικής.

Στην τελευταία περίπτωση οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε αρνητικά καθώς δεν υπήρχε αίτηση της συγκεκριμένης εκπαιδευτικού.

Απορρίφτηκε η αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 06 του Πειραιά για συμπλήρωση ωραρίου στη Διεύθυνση Γ΄ Αθήνας. Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ του αιτήματος.

Άλλες 3 αιτήσεις εκπαιδευτικών για παρόμοιο θέμα παραπέμφθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση. Αναλυτικά:

Εκπαιδευτικός ΠΕ 60 της Δυτικής Αττικής στη Διεύθυνση της Δυτικής Αττικής.

Εκπαιδευτικός ΠΕ 11 της Α΄ Αθήνας  στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας.

Εκπαιδευτικός ΠΕ 06 της Α΄ Αθήνας στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας.

 

Τέλος θα γίνει ερώτηση στο ΙΚΥ για εκπαιδευτικό ΠΕ 70  της Α΄ Αθήνας για θέμα που αφορά την εκπαιδευτική άδεια με αποδοχές που της είχε χορηγηθεί στο παρελθόν, σχετικά με ζήτημα της υποτροφίας της.

 

Τη Δευτέρα 10-1-2014 μάλλον θα γίνει νέα συνεδρίαση ΑΠΥΣΠΕ. Αναμένεται η πρόσκληση με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Υπάρχουν τα ζητήματα απόδοσης 2ης ειδικότητας και υποχρεωτική συμπλήρωση διδακτικού ωραρίου για 130 εκπαιδευτικούς της Α΄ Αθήνας.

 

            

                                    ΧΡΟΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                                                                                               

                                                                                                     Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής

                                                                                                   εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

                                                                       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                                     (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

                                                                       Τηλ.  6972363653

                                                                        e-mail: georgechronis02@gmail.com

                                                                     ΑναπληρωματικόςΚΑΒΑΚΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

                                                                       Τηλ.  6949294781