Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

24-01-2019

Ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπληρωτών του Συλλόγου μας: Δευτέρα 28/1

Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, στις 13.30, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών (Κοργιαλενίου 2, κοντά στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναπληρωτών για την οργάνωση και συνέχεια του αγώνα. Η συμμετοχή, ιδιαίτερα των αναπληρωτών συναδέλφων, είναι χρήσιμη.

17-01-2019

Μεγαλειώδες συλλαλητήριο στην Αθήνα – χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα (φωτορεπορτάζ)

Με μια ακόμα μαζική και δυναμική συγκέντρωση και πορεία από την Κατάληψη της Πρυτανείας μέχρι στο Σύνταγμα απάντησαν οι εκπαιδευτικοί στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο των απολύσεων που προωθεί η κυβέρνηση. Χιλιάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν σε όλη τη χώρα από τη Θεσσαλονίκη μέχρι τις Οινούσες.

Η Κατάληψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια, κέντρο αυτοοργάνωσης και αγώνα, έληξε την Πέμπτη

> ..συνέχεια.. >

17-01-2019

Απεργούμε ξανά! Κατάληψη Πρυτανείας αναπληρωτών, εκπαιδευτικών σωματείων, φοιτητών

13-01-2019

Ανανεωμένο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΙΛΗΜΜΕΝΗ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

 

Κυριακή

12.00 Απεργιακή Συναυλία στα Προπύλαια

Κιθάρα unplugged, MAGIC DE SPELL, (ΛΑΓΓΟΥΡΕΤΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ), ΜΑΡΑΓΓΟΥΔΑΚΗΣ, ΠΡΕΒΕΖΑΝΟΣ (ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ)

5.00μμ Σύσκεψη-συζήτηση για τις σύγχρονες μορφές ελαστικής εργασίας-δυνατότητες ανάπτυξης κοινού αγώνα των ελαστικά εργαζόμενων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

7:30μμ Συνέλευση-Οργάνωση απεργιακών Περιφρουρήσεων

9.00μμ

> ..συνέχεια.. >

13-01-2019

Η παρέμβαση των αναπληρωτών στην ερτ

12-01-2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

Συνεχίζεται μαζικά και δυναμικά για 2η μέρα η κατάληψη της Πρυτανείας στα Προπύλαια, από το Συντονιστικό Αναπληρωτών, Εκπαιδευτικά Σωματεία, φοιτητές και συναδέλφους αναπληρωτές από όλη την Ελλάδα. Με βάση τη χθεσινή απόφαση της Συνέλευσης Αγώνα, σήμερα Σάββατο 12/1 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι προγραμματισμένες δράσεις. Στις 12:00 βρεθήκαμε μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο

> ..συνέχεια.. >

19-12-2018

Σε κατάληψη βρίσκεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής

Το Συντονιστικό Αναπληρωτών και εκπαιδευτικά σωματεία προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 19/12 σε κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής, με αιτήματα να μην περάσει το προσοντολόγιο και να πραγματοποιηθούν μαζικοί μόνιμοι διορισμοί αποκλειστικά με το πτυχίο και την προϋπηρεσία. Η κατάληψη συνεχίζεται.

03-03-2018

Μαζικό και δυναμικό το συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας. Συγκρούσεις με τα ΜΑΤ, κατάληψη του Υπουργείου και Συνέλευση από τους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς – Φωτορεπορτάζ και βίντεο

Πάνω από 2000 εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές συμμετείχαν χθες στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Υπουργείο Παιδείας. Η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, αντί να δεχθεί να συναντήσει τις αντιπροσωπείες των εκπαιδευτικών, προτίμησε να αντιμετωπίσει τους συγκεντρωμένους με ΜΑΤ, ξύλο και δακρυγόνα. Οι εκπαιδευτικοί δεν κάμφθηκαν από την καταστολή, προχώρησαν σε κατάληψη του

> ..συνέχεια.. >

04-02-2018

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου: Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου στις 6.30 μμ στο 8ο-106ο Δημ.Σχολείο Αθηνών

ΘΕΜΑ: Εκτίμηση της εκπαιδευτικής και πολιτικής συγκυρίας μετά και την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου-Προτάσεις για συνέχιση-κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Η παρουσία όλων μας είναι σημαντική .

30-06-2017

Ψήφισμα της 86ης ΓΣ της ΔΟΕ: Στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων στους ΟΤΑ Καμιά απόλυση. Αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προχωρά σε χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων στους ΟΤΑ επικαλούμενη την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η απόφαση αυτή αφορά όλους τους συμβασιούχους σε όλο το δημόσιο (68000) και οδηγεί σε χιλιάδες απολύσεις. Είναι στα πλαίσια της εφαρμογής των συμφωνιών με την ΕΕ για :

Συρρίκνωση του δημοσίου και κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας

> ..συνέχεια.. >