Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

27-11-2020

Απεργιακές συγκεντρώσεις της 26ης Νοέμβρη: Έσπασε στο δρόμο του αγώνα η απαγόρευση

Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για μέτρα για τη στήριξη της δημόσιας υγείας και παιδείας, ενάντια στον αντισυνδικαλιστικό νόμο. Για μια ακόμα φορά, με αποφάσεις κυρίως πρωτοβάθμιων σωματείων, η απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των διαδηλώσεων έσπασε στην πράξη από τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία. Από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκαν σε όλη

> ..συνέχεια.. >

22-11-2020

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία – ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και στα σχολεία. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, γιατρών, νοσηλευτών, εκπαιδευτικών, καθαριστριών. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς με

> ..συνέχεια.. >

14-10-2020

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 5 Οκτωβρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΥΘΜΩΝΟΣ (συμβολή με Κοραή) 10:00 π.μ.

Να ακουστεί η φωνή μας – Αγώνας για υγιή και ασφαλή σχολεία

Εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν είμαστε αναλώσιμοι

Στις 15 Οκτωβρίου πρέπει να δημιουργήσουμε ένα μαζικό κοινωνικό γεγονός που δεν θα μπορούν να το αποκρύψουν ούτε τα επικοινωνιακά ψεύδη, ούτε τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Στις 15 Οκτωβρίου πρέπει να ακουστεί η φωνή μας.

> ..συνέχεια.. >

06-10-2020

Προσυγκέντρωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για το αντιφασιστικό συλλαλητήριο: Τετάρτη 7/10, 9:30 π.μ., γωνία Λ Αλεξάνδρας και Σούτσου

Λόγω της αναμενόμενης μεγάλης συμμετοχής στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης, καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στο πανό και το μπλοκ του Συλλόγου, στις 9:30 π.μ, Λ. Αλεξάνδρας και Σούτσου. από το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε.

04-09-2020

Κινητοποίηση 3ης Σεπτέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας

Εκπαιδευτικοί και φοιτητές συγκεντρώθηκαν έξω από το Υπουργείο Παιδείας το μεσημέρι της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Αιχμή της κινητοποίησης το αίτημα για μείωση των μαθητών στο τμήμα στους 15 και για μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών.

> ..συνέχεια.. >

25-06-2020

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κινητοποιήσεις ενάντια στις αλλαγές των Ω.Π. στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

Το Δ. Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Π.Ε. στο πλαίσιο της απόφασής του ενάντια στις αλλαγές των ωρολογίων προγραμμάτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στηρίζει τις κινητοποιήσεις της Ο.Λ.Μ.Ε.:

 

Κινητοποίηση την Πέμπτη 25/6 στις 7.30μ.μ. στο Σύνταγμα

Κινητοποίηση τη Δευτέρα 29/6 στο ΥΠΑΙΘ στις 11 π.μ.

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΩΡΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΛΥΚΕΙΟΥ

> ..συνέχεια.. >

20-06-2020

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Παράσταση διαμαρτυρίας στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθηνών (Χίου16-18) Δευτέρα 22 Ιουνίου, 14.00

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Α’ Διεύθυνση, τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, 14.00, για το θέμα της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και για το θέμα της κατανομής τμημάτων της Α΄ Δημοτικού.

O πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης Νίκος Αθανασόπουλος

08-06-2020

Τρίτη 9/6 και Τετάρτη 10/6: όλοι και όλες στην απεργία και τα συλλαλητήρια

 

16-05-2020

Φωτορεπορτάζ από το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 13ης Μάη

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές, φοιτητές και γονείς διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας, την Τετάρτη 13 Μάη, στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων μηνών. Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ του Συλλόγου μας, πορεύτηκε με τύμπανα και συνθήματα. Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, την Τρίτη 19 Μάη, στις 13.00, στα Προπύλαια. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι από το fb του Μάριου Λώλου:

> ..συνέχεια.. >

30-04-2020

Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις κινητοποιήσεις της 30ης Απρίλη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση

 

 

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί διαδήλωσαν την Πέμπτη 30 Απριλίου στο Σύνταγμα απαιτώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση. Παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου οργάνωσαν οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, ενώ οι Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ κάλεσαν στην κινητοποίηση τα μέλη τους. Η σημερινή κινητοποίηση, η τρίτη εν μέσω πανδημίας, έδειξε ότι το

> ..συνέχεια.. >