Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Οικονομική στήριξη των απεργών του Υπουργείου Ασύλου

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, επικαλούμενο έωλα «κωλύματα» σχετικά με την παράταση συμβάσεων εργασίας, προετοιμάζει την απόλυση εργαζομένων της σειράς ΣΟΧ 1/2017 της Υπηρεσίας Ασύλου, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν από τις 30/04/2020 και έπειτα. Την ίδια στιγμή, απαιτεί από τους/ις εργαζόμενους/ες αύξηση της παραγωγικότητας και εντατικοποίηση της εργασίας, προκειμένου να περιφέρει στα μέσα μαζικής ενημέρωσης αριθμούς αποδοτικότητας στο προσφυγικό ζήτημα.

Το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Υπηρεσίας Ασύλου ξεκίνησε απεργιακό αγώνα διαρκείας για να μην περάσουν οι απολύσεις των συναδέλφων.

Στεκόμαστε στο πλάι των συμβασιούχων εργαζομένων της Υπηρεσίας Ασύλου, αλλά και σε κάθε συμβασιούχο με όποιο πρόγραμμα και αν εργάζεται, που κινδυνεύει με απόλυση. Στηρίζουμε τον αγώνα τους για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία, ενάντια στις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις τους και παλεύουμε μαζί τους.

Στο δύσκολο απεργιακό αγώνα τους, οι συνάδελφοι χρειάζονται τη συνδικαλιστική, ηθική και υλική συμπαράσταση όλων των εργαζομένων. Δεν ξεχνάμε τη συμπαράσταση που μας έδειξαν σωματεία και εργαζόμενοι στη μεγάλη απεργία του 2006. Από την οικονομική στήριξη του σωματείου εργαζομένων στην ΕΣΥΕ μέχρι τα λίγα χρήματα που μάζεψε μια ομάδα μαθητών γυμνασίου από το σχολείο της και τα έφεραν στη Γενική μας Συνέλευση.

Ο Σύλλογός μας συμβάλλει στον απεργιακό αγώνα ενισχύοντας οικονομικά το ταμείο του Σωματείου των απεργών με 200 ευρώ. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους Συλλόγους Π.Ε. να πάρουν ανάλογες αποφάσεις. (Λογαριασμός απεργιακού Ταμείου: Εθνική Τράπεζα αρ. 182/003974-89 και IBAN GR54 0110 1820 0000 1820 0397 489)

Επίσης, στηρίζουμε την κινητοποίηση του Σωματείου, την ΔΕΥΤΕΡΑ 04/05, 16.00 στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Θηβών 198, στο παλιό εργοστάσιο του Κεράνη).

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας

Νίκη στην απεργία των συμβασιούχων της Υπηρεσίας Ασύλου

Άμεση ανανέωση-παράταση των συμβάσεων εργασίας. Καμία απόλυση, ούτε τώρα ούτε μετά!

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος