Α΄ Αθηνών: Αγωνιστικό πρόγραμμα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

Από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση έβαλε σε διαβούλευση το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, δεκάδες Σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ από την Αττική και όλη την Ελλάδα, Ενώσεις Γονέων, φοιτητικοί σύλλογοι  και μαθητές κινητοποιήθηκαν αναδεικνύοντας τον αντιδραστικό του χαρακτήρα. Αγωνιζόμαστε διεκδικώντας να πάρουν πίσω ένα νομοσχέδιο που, στην γραμμή όλων των προηγούμενων αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, σαρώνει όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, οξύνει τις ταξικές ανισότητες ορθώνοντας ακόμη μεγαλύτερα εμπόδια στην πρόσβαση στη γνώση και τη μόρφωση των μαθητών από εργατικές και λαϊκές οικογένειες, υποβαθμίζει και υπονομεύει παραπέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, προωθεί την αξιολόγηση, την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, το εξεταστικό κάτεργο σε Γυμνάσιο και Λύκειο, τις αντιδραστικές αλλαγές στα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση, εξωραΐζοντας  τις ευθύνες της και αντιμετωπίζοντας ως κόστος τα στοιχειώδη μέτρα υγιεινής και τις αναγκαίες κτιριακές προσαρμογές που απαιτούνται, ανακοίνωσε το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Απαιτούμε την εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων, τη διασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Έκτακτη χρηματοδότηση των σχολείων, πλήρη τήρηση όλων των αναγκαίων μέτρων υγιεινής, ολιγομελή τμήματα, απολυμάνσεις, καθαριότητα, άδειες ειδικού σκοπού με πλήρεις αποδοχές για εκπαιδευτικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Προχωράμε αποφασιστικά και αγωνιστικά:

  • Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των σχολείων, στον αγώνα τους για την μονιμοποίηση τους. Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που οργανώνουν την Παρασκευή στις 8 Μάη, στις 11 π.μ., στο Υπ. Εσωτερικών.
  • Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ την Παρασκευή 8/5, στις 13.00 στο Σύνταγμα.
  • Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των 77 Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να πάρουν απόφαση απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση.
  • Κλιμακώνουμε την πάλη με νέα μαζική κινητοποίηση και συλλαλητήριο στις 13 Μάη στην Αθήνα (Προπύλαια, ώρα 13.00 και πορεία στη Βουλή) και σε άλλες πόλεις. Αμέσως μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας, καλούμε σε νέα σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για την κλιμάκωση του αγώνα.
  • Προχωράμε σε Γενική Συνέλευση των μελών μας, σε αυλή σχολείου, σε ημερομηνία που θα ανακοινώσουμε άμεσα.
  • Ξεκινάμε καμπάνια «Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας: πάρτε πίσω το νομοσχέδιο». Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα στους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων, με βάση το γράμμα της ΔΟΕ, να ενημερώσουν τα μέλη τους και να πάρουν θέση για το νομοσχέδιο. Αναρτούμε πανό σε όλα τα σχολεία. Προχωράμε σε δημιουργία και ανάρτηση βίντεο στο youtube.
  • Στηρίζουμε το κείμενο υπογραφών των νηπιαγωγών «Αγωνιζόμαστε για ένα σύγχρονο δημόσιο δωρεάν Νηπιαγωγείο. Απόσυρση του νομοσχεδίου ΤΩΡΑ».

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος