Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 15/5 στις 10:00

 

Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος μετά την αιφνίδια ανακοίνωση για την περικοπή της προϋπηρεσίας των δύο αναπληρωτριών, Δινοπούλου Ευαγγελίας (μέλος στο ΔΣ της ΔΟΕ για το συνδικαλιστικό έτος 2018-2019) και Μαργαρίτη Ελεάνας (γραμματέα του ΣΕΠΕ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής την ίδια χρονιά), λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης.

Όπως έχει καταγγελθεί από δεκάδες εκπαιδευτικά και όχι μόνο σωματεία, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, τιμωρητικά και καταπατώντας κατοχυρωμένα συνδικαλιστικά δικαιώματα – καθώς οι συναδέλφισσες έκαναν χρήση προβλεπόμενων από το νόμο συνδικαλιστικών αδειών προκειμένου να ανταποκριθούν στα συνδικαλιστικά τους καθήκοντα- προχώρησε σε περικοπή 4 μηνών και 3 ημερών αντίστοιχα στις δύο συναδέλφισσες, παρά το γεγονός ότι η ΔΙ.Π.Ε. Δυτ. Αττικής, στην οποία εργάζονταν οι δύο αναπληρώτριες, τους έδωσε βεβαίωση που αναγνωρίζει συνολικά την προϋπηρεσία τους.

Μάλιστα, σε ερώτημα προς το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο που ορίζει τις συνδικαλιστικές άδειες των αναπληρωτών, η επίσημη απάντηση που δόθηκε, με υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού, παρέπεμπε στο σχετικό εδάφιο της εγκυκλίου Φ.351.5/43/67822/Δ1/5-5-2014, στην οποία αναφέρεται ότι «Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί δικαιούνται …και συνδικαλιστικές άδειες με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ισχύουν και για τους μονίμους εκπαιδευτικούς». Κι όμως, ένα χρόνο μετά, όταν ζητήθηκε να διορθωθεί το λάθος που είχε γίνει στην προϋπηρεσία των Δινοπούλου Ευαγγελίας και Μαργαρίτη Ελεάνας, στην απάντηση που δόθηκε στο έγγραφο αίτημα-ερώτημα και είχε την υπογραφή της ίδιας Προϊσταμένης Γενικής Διεύθυνσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού, παρακάμπτεται εντελώς η προηγούμενη οδηγία, το υπουργείο και η Δ/νση προσωπικού επικαλούνται εντελώς άσχετες με την υπόθεση γνωμοδοτήσεις του Ν. Σ. Κ., αρνούνται να αποκαταστήσουν την προϋπηρεσία των δύο εκπαιδευτικών και στην  πραγματικότητα αμφισβητούν το δικαίωμα των αναπληρωτών συναδελφισσών για συνδικαλιστικές άδειες!

Απόλυτη ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Παιδείας, η οποία  όχι μόνο δεν αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί, αλλά αρνείται να απαντήσει στα επανειλημμένα έγγραφα αιτήματα συνάντησης που έγιναν από τον σύλλογο, του οποίου μέλη είναι οι δύο εκπαιδευτικοί!

Την ίδια στιγμή, η διαδικασία συγκρότησης των πινάκων με βάση το προσοντολόγιο προχωρά, και ενώ έχουν κατατεθεί οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας, όπως δόθηκαν από τις ΔΙΠΕ στις οποίες εργάστηκαν οι συναδέλφισσες (και αναγνωρίζουν το σύνολο της προϋπηρεσίας τους), ενώ έχουν γίνει ενστάσεις και αιτήσεις για διόρθωση των μορίων που αποδίδονται στον ΟΠΣΥΔ, τόσο από τις ίδιες όσο και από την ΔΙ.Π.Ε., το Υπουργείο Παιδείας εξακολουθεί προκλητικά να μην επιλύει το ζήτημα!

 

Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε στο Υπουργείο Παιδείας και στην πολιτική ηγεσία να απαξιώνουν τα σωματεία μας και να αμφισβητούν τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα!

 

Ζητάμε άμεση αποκατάσταση της προϋπηρεσίας των δύο συναδελφισσών μελών του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» .

 

Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε κανένα συνάδελφο και συναδέλφισσα βορά στα χέρια πολιτικών που θέλουν να καταργήσουν το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στον αγώνα, που επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα δικαιώματα που έχουν κατακτηθεί με τους αγώνες των εργαζομένων.

 

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΝΤΑΙ!!!

 

  • Στηρίζουμε την κινητοποίηση του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου – Φυλής «Ηρώ Κωνσταντοπούλου» για το θέμα αυτό στο ΥΠΑΙΘ την Παρασκευή 15/5 στις 10:00
  • Καλούμε τη ΔΟΕ να στηρίξει την κινητοποίηση και να πάρει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες για τη λύση του θέματος και την επαναφορά της προϋπηρεσίας των δύο συναδελφισσών.
  • Καλούμε την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να σταματήσει τα «παιχνίδια» με τα σωματεία μας και τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να λύσει άμεσα το θέμα.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος