Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στο θεατράκι της Γκράβας, την Παρασκευή 22/5 στις 19.00

Ο A΄ Σύλλογος Αθηνών καλεί σε σύσκεψη συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στο θεατράκι της Γκράβας, την Παρασκευή 22/5 στις 19.00

Τα μαζικά πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της 13ης και της 19ης Μάη, συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων που οργανώσαμε εν μέσω πανδημίας, έδειξαν τη δυναμική του εκπαιδευτικού κινήματος και έθεσαν συγκεκριμένα καθήκοντα για την οργάνωση της πάλης για την ανατροπή του πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας για τις κάμερες.

Εκτιμούμε ως θετική παρακαταθήκη την κοινή συμπόρευση των εκπαιδευτικών σωματείων και τη συμβολή τους στο κίνημα, από το κοινό κείμενο των 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση έως τις κινητοποιήσεις εν μέσω απαγόρευσης κυκλοφορίας και το τελευταίο συλλαλητήριο. Ως Σύλλογος θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία με πνεύμα μαζικής συσπείρωσης και αγωνιστικής συνεννόησης, με διάθεση μαζικοποίησης και ακόμα μεγαλύτερης διεύρυνσής της με περισσότερα σωματεία και φορείς (γονείς, μαθητές, φοιτητές). Αυτή η επιλογή αποτελεί μονόδρομο, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου έχουμε ανάγκη μια πλατιά αγωνιστική ενότητα ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο και στην τροπολογία για τις κάμερες στις τάξεις. Οι ελιγμοί της κυβέρνησης και οι δηλώσεις Κεραμέως για απόσυρση διατάξεων από το πολυνομοσχέδιο, δείχνει ότι το Υπουργείο Παιδείας, κάτω από την ασφυκτική πίεση που δέχεται από τις μαζικές κινητοποιήσεις και την κοινωνική κατακραυγή, επιδιώκει να διαφυλάξει τον πυρήνα και τις βασικές κατευθύνσεις του πολυνομοσχεδίου και της τροπολογίας για τις κάμερες. Αυτό δείχνει άλλωστε και η κατάθεση του νομοσχεδίου για τις δομές και τα στελέχη εκπαίδευσης. Αγωνιζόμαστε για τη συνολική απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, του νομοσχεδίου για τις δομές, της τροπολογίας και της υπουργικής απόφασης για τη ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών συντονισμού της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, καλούμε σε νέα σύσκεψη Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ για την οργάνωση και την κλιμάκωση του αγώνα, στο θεατράκι της Γκράβας την Παρασκευή 22/5 στις 19.00

Προτείνουμε την οργάνωση νέου συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα, κοινές δράσεις με γονείς, ενίσχυση της πρωτοβουλίας των 77 για απεργία-αποχή από την αξιολόγηση.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος