Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση, Τρίτη 2/6, 18.30, Θέατρο Αλέκα, Πλ. Γαρδένια

Με το υπαριθμόν πρωτ. 48/8-5-20 έγγραφό μας προς το Δήμο Ζωγράφου θέσαμε συγκεκριμένα ερωτήματα για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στο Δήμο Ζωγράφου και για την άμεση επίλυση των κτιριακών κυρίως προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία. Επίσης, καταγγείλαμε το γεγονός ότι ο Δήμος Ζωγράφου με ανακοίνωσή του για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς γνωστοποίησε ότι γίνονται δεκτά τα παιδιά με ημερομηνία γέννησης, από 1/1/2016 έως και 28/2/2020 (δηλαδή και τα προνήπια) προεξοφλώντας ότι η δίχρονη δεν θα εφαρμοστεί το επόμενο σχολικό έτος στο Δήμο. Και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί καν σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Έως σήμερα, καμία απολύτως απάντηση δεν έχουμε λάβει για αυτά τα ζητήματα. Ο εμπαιγμός δεν μπορεί να συνεχιστεί!

Στη βάση των αποφάσεων του Συλλόγου μας και του αναλυτικού υπομνήματος που έχουμε καταθέσει, καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου κατά την οποία θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα την Τρίτη 2/6, στις 18.30, στο Θέατρο Αλέκα, Πλ. Γαρδένια.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος