Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Αγώνας διαρκείας για τα δικαιώματα και τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας – Για τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία

Η πανδημία του κορωνοϊού ανέδειξε με εκκωφαντικό τρόπο τα αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών στην υγεία, την παιδεία και την εργασία. Ιδιαίτερα η πολιτική που θεωρεί την υγεία-ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας – εμπόρευμα χρεοκόπησε.

Ωστόσο, η υγειονομική και οικονομική κρίση χρησιμοποιούνται από τις κυρίαρχες δυνάμεις για να μετακυλήσουν τις επιπτώσεις και αυτή την φορά στις πλάτες των εργαζομένων.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας και της νέας οικονομικής κρίσης με την προώθηση πιο σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών γεννά εκατομμύρια ανέργων, βαθαίνει τη φτώχεια και την εκμετάλλευση, εντείνει την περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών, θυσιάζει τις ζωές των εργαζομένων για να διασωθεί ο πλούτος των λίγων. Στη χώρα μας, στην ίδια κατεύθυνση κινείται η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ με τα εκατομμύρια που μοιράζονται για ενίσχυση των βιομηχανιών, των επιχειρήσεων της ιδιωτικής υγείας, των ΜΜΕ, με τα αντικοινωνικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ, με τη νομιμοποίηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, τις αναστολές συμβάσεων, την εκ περιτροπής εργασία. Οι γονείς των μαθητών μας βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας, με τις περικοπές μισθών, με την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων.

Οι εργαζόμενοι, το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται τώρα να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας, την ενότητα μας, τις διεκδικήσεις μας για να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα, την υγεία και τη ζωή μας.

Οι αντιστάσεις των εργαζομένων που εκφράστηκαν με πολύμορφο τρόπο το προηγούμενο διάστημα χρειάζεται τώρα να συντονιστούν και να ενωθούν. Να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και αγώνα.

Να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων: δε θα πληρώσουμε πάλι εμείς την κρίση τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, συμμετέχουμε-στηρίζουμε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των συνδικάτων και συγκεκριμένα:

  • Την κινητοποίηση που διοργανώνουν Ομοσπονδίες και εργατικά σωματεία στις 11 Ιούνη στις 7 μμ στο Σύνταγμα με σύνθημα «Πληρώσαμε πολλά! Δε θα πληρώσουμε ξανά!»
  • Το συλλαλητήριο που διοργανώνουν, τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ στις 13 Ιούνη, 11 π.μ., στο Σύνταγμα με στόχο να εκφραστεί η εναντίωση στην εκποίηση της ΛΑΡΚΟ και συνολικά στην αντεργατική πολιτική που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι σε όλους τους κλάδους.
  • Την πανυγειονομική απεργία στις 16 Ιούνη με αίτημα την πραγματική ενίσχυση της δημόσιας Υγείας (συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη 8:30 πμ. και πορεία στο Υπουργείο Υγείας)
  • Τη συγκέντρωση – διαδήλωση των εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στις 23 Ιούνη στα Χαυτεία στις 7 μ.μ.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος