Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Παράβολο τιμωρός: ανεργία και απόλυση για τους/τις αναπληρωτές/αναπληρώτριες – Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 10:00 π.μ.

Τη μεγάλη ανατροπή στους πίνακες της Ειδικής Αγωγής με την εφαρμογή του προσοντολογίου ακολουθεί ο εξοβελισμός από τους πίνακες της Γενικής Αγωγής, εξαιτίας του παράβολου και άλλων λαθών, συναδέλφων/ισσών αναπληρωτών/ριών που είναι χιλιάδες και δεν γνωρίζουν αν θα μπορέσουν να ξαναεργαστούν στην εκπαίδευση.

Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διατήρηση του προσοντολογίου, είναι τεράστιες. Σε αυτές έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι προσχηματικά δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διορθώσει μια τεχνικού τύπου διαδικασία που αφορά στη λειτουργία ενός συστήματος που η ίδια κατευθύνει κι οριοθετεί. Το ίδιο το κράτος, το Υπουργείο Παιδείας και οι μνημονιακές κυβερνήσεις, έχουν να επιδείξουν μόνο την απαξία τους απέναντι στην εκπαίδευση με τους μηδενικούς διορισμούς.

Το σχολείο των κατηγοριοποιήσεων, του προσοντολογίου, του ανταγωνισμού και των δεξιοτήτων που επιχειρούν να εδραιώσουν η σημερινή και η προηγούμενη κυβέρνηση η Ε.Ε. και ο ΟΟΣΑ, σημαδεύεται στις μέρες μας και με τον ανορθολογισμό να στερείται το δικαίωμα της δουλειάς για 3 ευρώ(!) ενώ πολλοί συνάδελφοι κρίνονται απορριπτέοι λόγω λάθους καταχώρησης  κωδικού, άλλοι λόγω  διπλών παραβόλων, ακυρωμένων κλπ.

Απαιτούμε να δοθεί άμεσα λύση από την κυβέρνηση ώστε:  

  • Να διορθωθούν άμεσα όλα τα λάθη που αφορούν συναδέλφους που έχουν απόδειξη πληρωμής και παρόλα αυτά εμφανίζονται αποκλεισμένοι.
  • Να αποκατασταθούν οι συνάδελφοι που δεν ευθύνονται για την μη ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής.
  • Να δοθεί τώρα η δυνατότητα να πληρωθεί το παράβολο απ’ όλες/όλους.
  • και να μη μείνει κανένας/καμία αναπληρωτής/ρια έξω από τους πίνακες λόγω του παραβόλου.
  • Το Υπουργείο Παιδείας να διορθώσει άμεσα όλες τις παραλείψεις που αφορούν δικά του λάθη στη μοριοδότηση.
  • Κατάργηση του ν.4589/2019 και του προσοντολόγιου
  • ΟΧΙ στην έκδοση πινάκων ανεργίας και απόρριψης χιλιάδων εκπαιδευτικών (προκήρυξη1ΓΕ/2019). Να μη γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών από τους προσωρινούς πίνακες
  • Καμιά απόλυση αναπληρωτή/ριας, εργασία για όλους/όλες με προσλήψεις σε μία φάση την 1η Σεπτέμβρη
  • Μαζικοί Διορισμοί Εκπαιδευτικών – Διορισμός/ Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος