Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συγκέντρωση τη Δευτέρα 14/9, στις 18.00, στο Σύνταγμα

Με μια πρωτοφανή αιφνίδια κίνηση η κυβέρνηση επιδιώκει  να εισαγάγει νέες εργασιακές σχέσεις γαλέρας στην εκπαίδευση –τον θεσμό του προσωρινού αναπληρωτή- καθώς και να εγκαθιδρύσει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση ως δομικό στοιχείο του σχολικού συστήματος, με διαδικτυακά – εξ αποστάσεως τμήματα μαθητών και εξ αποστάσεως εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα, στο τελευταίο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας που ψηφίζεται το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή, στο άρθρο 24, προβλέπονται προκηρύξεις για τρίμηνες συμβάσεις αναπληρωτ(ρι)ών για κάλυψη έκτακτων κενών ή για τηλεκπαίδευση (λόγω Covid-19)!

Σχεδιάζουν να εισάγουν στην εκπαίδευση ακόμα πιο ελαστικές σχέσεις εργασίας πλήττοντας τα δικαιώματα και τους όρους εργασίας των αναπληρωτών συναδέλφων, στην ίδια κατεύθυνση με το προσοντολόγιο Γαβρόγλου, την ίδια στιγμή που απαιτούνται μαζικοί μόνιμοι διορισμοί και σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους στην εκπαίδευση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Συγκέντρωση τη Δευτέρα 14/9, στις 18.00, στο Σύνταγμα

Δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτή την άθλια τροπολογία και ζητάμε την άμεση απόσυρσή της. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών-Διορισμό /Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος