Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

                                                                        Προς  :  Δήμαρχο  Ζωγράφου κ. Θώδα

           :  Αντιδήμαρχο Νέας Γενιάς κ. Κολομπάτσο Δημήτρη

           :   Πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών Ζωγράφου κ. Μπότου

           :  Διευθυντή  Α΄ Δ/νσης ΠΕ Αθήνας κ. Παπαϊωάννου

Κοιν.  :  Δ/ντή 12ου Δημ Σχολείου Ζωγράφου

           :  Προϊστάμενη 3ου Νηπιαγωγείου Ζωγράφου

           :  Μέλη μας

           :  Δ.Σ. ΔΟΕ

  

 

Με προηγούμενη επιστολή μας προς τον Δήμο Ζωγράφου και την Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας (αρ. πρ. 56/17-9-2020) θέσαμε συγκεκριμένους όρους  σχετικά με τη λειτουργία των δύο τμημάτων νηπιαγωγείου σε αίθουσες του 12ου  Δημοτικού σχολείου Ζωγράφου. Οι όροι αυτοί σχετίζονται:

  • με την ορθή και ασφαλή λειτουργία των σχολείων έτσι όπως αυτή τέθηκε από τον Διευθυντή του Δημοτικού και την προϊσταμένη του νηπιαγωγείου
  • με τα αιτήματα των νηπιαγωγών
  • με την τήρηση συγκεκριμένων παιδαγωγικών αρχών, η παραβίαση των οποίων καταστρατηγεί την έννοια του σχολείου.

Στη συγκεκριμένη επιστολή σας είχαμε, επίσης,  επισημάνει την πλήρη αντίθεσή μας στη λειτουργία των τμημάτων χωρίς την εκπλήρωση των συγκεκριμένων  όρων και  προϋποθέσεων.

Η έναρξη λειτουργίας των παραπάνω τμημάτων χωρίς  να πληρούνται οι βασικότεροι από τους παραπάνω όρους που έθεσε τόσο  ο Σύλλογός μας  όσο και οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί δείχνει για ακόμη μία φορά τον προσανατολισμό της ασκούμενης πολιτικής, αλλά και τη λογική της προχειρότητας, και των μπαλωμάτων καθώς και την  έλλειψη σεβασμού που επιδεικνύει ο Δήμος Ζωγράφου έναντι της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Απαιτούμε:

  • Την διακοπή λειτουργίας των τμημάτων μέχρι την εκπλήρωση των όρων που έθεσαν ο Σύλλογος και τα σχολεία. Να ολοκληρωθούν άμεσα τα απαιτούμενα έργα.
  • Σύσκεψη για το θέμα λειτουργίας των δύο τμημάτων με τη συμμετοχή του Αντιδήμαρχου Νέας Γενιάς, εκπροσώπου του Συλλόγου μας, του διευθυντή του12ου Δ. Σχολείου και της προϊσταμένη  του 3ου νηπιαγωγείου .
  • Άμεση συνάντηση με τον Δήμαρχο Ζωγράφου  για τα θέματα της προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Σε κάθε περίπτωση σας δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη λειτουργία των παραπάνω τμημάτων χωρίς την τήρηση των όρων και των προϋποθέσεων που έχουν τεθεί  από τον Σύλλογό μας και τα σχολεία καθώς και την πρόθεσή μας για δυναμική διεκδίκηση των όρων και προϋποθέσεων ορθής λειτουργίας των νηπιαγωγείων.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος