Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

για την υγεία και την ασφάλεια εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών

Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου γίνεται γνωστό ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, σε γονέα μαθητών Δημοτικού Σχολείου του Συλλόγου μας. Άμεσα η διεύθυνση του σχολείου, τηρώντας στο ακέραιο την προβλεπόμενη διαδικασία, ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, την Υπηρεσία, τον Δήμο Αθηναίων, τον ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία, τόσο τηλεφωνικώς όσο και εγγράφως.

 

Οι κατευθύνσεις που έλαβε το σχολείο από τις παραπάνω αρχές περιορίστηκαν στην οδηγία να παραμείνουν οι μαθητές της συγκεκριμένης οικογένειας στο σπίτι τους. Κανένα διαγνωστικό τεστ, καμία διαδικασία ιχνηλάτησης, κανένα μέτρο ελέγχου για την πιθανότητα μετάδοσης του covid-19  στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου! Ο ισχυρισμός των αρμόδιων αρχών ότι «αφού φορούσατε μάσκες δεν διατρέχετε κίνδυνο» στερείται κάθε λογικής βάσης καθώς η χρήση της μάσκας αποτελεί ένα από τα μέτρα ασφάλειας, αλλά όχι το μοναδικό. Τα πρόσφατα κρούσματα σε νοσοκομειακούς χώρους (βλ. νοσοκομείο Αττικόν) και οι σχετικές ανακοινώσεις του νοσηλευτικού προσωπικού αποδεικνύουν ότι η χρήση της μάσκας δεν προσφέρει επαρκή προστασία εάν δεν τηρούνται και τα υπόλοιπα μέτρα (αποστάσεις, αποφυγή συγχρωτισμού, κλπ.). Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει στα σχολεία, ακριβώς λόγω της πολιτικής που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας και κυρίως, λόγω του αυξημένου αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

 

Με δυο λόγια και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι οι όροι λειτουργίας των σχολείων που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υποτάσσονται στο οικονομικό κριτήριο των περικοπών και της λιτότητας, αποτελούν μια εκπαιδευτική εκδοχή της πολιτικής της ανοσίας της αγέλης. Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών της. Το ΥΠΑΙΘ με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική ατζέντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών.

 

 

Απαιτούμε, ΑΜΕΣΑ για το συγκεκριμένο σχολείο

  • Να γίνει ιχνηλάτηση επαφών και δωρεάν διαγνωστικά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητο.
  • Να κλείσουν τα αντίστοιχα τμήματα έως ότου γίνουν τα διαγνωστικά τεστ.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για

 

μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία, πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων, πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου σε κάθε σχολείο, διαθέσιμους σε κάθε διεύθυνση δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.)

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ