Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ξανά στο δρόμο, μαζί με τους μαθητές μας

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10
Συγκέντρωση στα Προπύλαια 12:00

Συμμετέχουμε με διευκολυντική στάση εργασίας από τις 11:45 έως τις 13:15

στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Συμμετέχουμε την Πέμπτη 1/10 στην παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων ΠΕ, στις 14.30, στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Ο αγώνας των μαθητών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Μόρφωση και στην Υγεία είναι δίκαιος. Εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, όλοι μαζί διεκδικούμε υγειονομικές και παιδαγωγικές προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, με άμεσες προσλήψεις εκπαιδευτικών, με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, με περισσότερες αίθουσες ώστε να συγκροτηθούν  τμήματα μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα.

Η κυβέρνηση με τα ανύπαρκτα μέτρα προστασίας φέρει τεράστιες ευθύνες για την εξάπλωση των κρουσμάτων στα σχολεία. Αντί να πάρει μέτρα για να λύσει τα οξυμένα προβλήματα απαντά με συκοφάντηση και καταστολή. Αντί να προσλάβει εκπαιδευτικούς στέλνει την Αστυνομία, αντί να προσλάβει καθαρίστριες στέλνει εισαγγελείς και προχωρά σε διώξεις.

Καλούμε τους συναδέλφους και τους συλλόγους να βρεθούμε όλοι  κοντά στους μαθητές μας, να μπούμε μπροστά απέναντι σε φαινόμενα τρομοκρατίας και εκφοβισμού, να υπερασπιστούμε τα δίκαια αιτήματα των μαθητών. Συμμετέχουμε μαζί με τους μαθητές μας
στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 1/10. Το Δ.Σ. του Συλλόγου προκηρύσσει 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο, από τις 11.45 έως τις 13.15.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία, πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων, πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου σε κάθε σχολείο, διαθέσιμους σε κάθε διεύθυνση δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.)

 

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος