Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

30-09-2020

ΑΔΕΔΥ: Με αφορμή τη σημερινή επίθεση των ΜΑΤ στους λειτουργούς της Υγείας

Στην πρώτη εφαρμογή του Νόμου για τον περιορισμό των διαδηλώσεων (που ψήφισαν Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ στη Βουλή), προχώρησε σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των λειτουργών Υγείας που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Υγείας.

Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας την πολιτική καταστολής των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ), ως συμπλήρωμα της αντιλαϊκής πολιτικής, που αντιμετώπιζε τους εργαζόμενους με ΜΑΤ, χημικά και μηνύσεις, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας έδωσαν, σήμερα, εντολή στα ΜΑΤ, να επιτεθούν με αγριότητα στους συγκεντρωμένους, τραυματίζοντας μεταξύ άλλων τον Πρόεδρο και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ.

Οι συγκεντρωμένοι διεκδικούσαν μονιμοποίηση των συμβασιούχων και προσλήψεις στο χώρο της Υγείας (η Κυβέρνηση ανανέωσε τις συμβάσεις τους για 1,5 μήνα), προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΕΣΥ, εξαιτίας της πανδημίας και η Κυβέρνηση τους απάντησε με ξύλο και χημικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τον αυταρχισμό της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και δηλώνει πως όσους νόμους και αν ψηφίσει, για την κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος του «συνέρχεσθαι», αυτοί θα μείνουν στα χαρτιά. 

Η τρομοκρατία των ΜΑΤ και των χημικών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Comments are closed.