Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Σχολεία ανοιχτά αλλά όχι ανοχύρωτα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καλούμαστε να εργαστούμε, να διδάξουμε, να κρατήσουμε ανοιχτά τα σχολεία κάτω από πρωτοφανείς, εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες. Τα κρούσματα πληθαίνουν καθημερινά, ενώ ο κατάλογος των κλειστών σχολείων και τμημάτων όλο και μεγαλώνει. Αντιλαμβανόμαστε όλες και όλοι τις δυσκολίες που θα προκύψουν όσο πλησιάζει ο χειμώνας. Από την πρώτη στιγμή πήραμε ξεκάθαρη θέση: τα σχολεία πρέπει να λειτουργήσουν, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση που εφαρμόζουν στην εκπαίδευση πολιτικές ανοσίας της αγέλης, οργανώσαμε και οργανώνουμε τον αγώνα και τη δράση μας. Με διαδηλώσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, με απεργιακές κινητοποιήσεις. Ο αγώνας μας συνεχίζεται και εντείνεται καθώς εκφράζει τις κοινές ανάγκες και ανησυχίες εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών για ασφαλή σχολεία.

Με βάση τα παραπάνω:

  1. Καλούμε τους συναδέλφους να ενημερώνουν άμεσα τα μέλη του Δ.Σ. για περιπτώσεις κρουσμάτων στα σχολεία μας
  2. Προχωράμε άμεσα σε πλήρη καταγραφή και δημοσιοποίηση των κρουσμάτων (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, βοηθητικό προσωπικό) στα σχολεία του Συλλόγου μας, αλλά και κάθε αναγκαίου αιτήματος και μέτρου που πρέπει να ληφθεί για την προστασία και την ασφαλή λειτουργία των σχολείων μας. Τα μέλη του Δ.Σ. θα επικοινωνήσουν/επισκεφθούν τις επόμενες ημέρες με τα σχολεία ευθύνης τους για να ενημερωθούν σχετικά. Είναι αυτονόητο ότι, όπως και σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις, το Δ.Σ. θα δημοσιοποιήσει τα συγκεντρωτικά στοιχεία και σε καμία περίπτωση τα στοιχεία ανά σχολική μονάδα.
  3. Οργανώνουμε αγωνιστικές πρωτοβουλίες και δράσεις σε επίπεδο Διεύθυνσης, διεκδικώντας να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αλλά και σε κεντρικό επίπεδο, σε συντονισμό και συνεργασία με τους Συλλόγους ΠΕ και τις ΕΛΜΕ, με τους φορείς του γονεϊκού κινήματος.

Καλούμε όλες και όλους τους συναδέλφους, μαζί να δώσουμε αυτόν τον δίκαιο αγώνα

Για το δημόσιο σχολείο, για την υγεία μας, για τις ζωές μας

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος