Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

02-11-2020

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/11 14:00

Να ακουστεί η φωνή μας – Αγώνας για υγιή και ασφαλή σχολεία

Εκπαιδευτικοί και μαθητές δεν είμαστε αναλώσιμοι

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Κλείνουμε περίπου ενάμισι μήνα από το άνοιγμα των σχολείων και παρόλο που δεν γίνονται τεστ και στοιχειώδεις έλεγχοι, με τον ΕΟΔΥ να είναι άγνωστη λέξη για μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, ο συνολικός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε αυτά υπερβαίνει κατά πολύ τα 1000, οδηγώντας σε αναστολή λειτουργίας εκατοντάδες σχολικές μονάδες και τμήματα. Σε 1023 σχολεία μέχρι τις 25/10 υπήρξε κρούσμα ή κρούσματα κορονοϊού. Αναλυτικά έχουν νοσήσει 704 μαθητές και 491 φοιτητές και 293 εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων. Την ίδια στιγμή, ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων ξεπερνά πλέον τα 2.000, ενώ τα όρια αντοχής του συστήματος υγείας πλησιάζουν στο κόκκινο – αφού κανένα μέτρο ενίσχυσής του δεν πήρε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα.

Απέναντι στην κυβερνητική πολιτική που επιμένει να αφήνει ανοχύρωτα τα σχολεία, να μας αντιμετωπίζει ως αναλώσιμους και να μην ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του νοσηλευτικού κινήματος, συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας:

  • Ολιγομελή τμήματα – Μέχρι 15 παιδιά στο τμήμα.
  • Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των ελλείψεων στα σχολεία. Λέμε όχι στις 3μηνες συμβάσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Επιπλέον εκπαιδευτικούς στη διάθεση των σχολείων και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που θα καλύπτουν έκτακτες εκπαιδευτικές ανάγκες στα σχολεία.
  • Προσλήψεις μόνιμων καθαριστών/στριών – υπεύθυνων καθαριότητας για όλη τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και όχι μόνο για κάποιες ώρες.
  • Δωρεάν διαγνωστικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Υγειονομικό υλικό (μάσκες, αντισηπτικά, θερμόμετρα),. Εξασφάλιση κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές. Να δοθεί άμεσα έκτακτη επιχορήγηση από το κράτος που θα διατεθεί αποκλειστικά για της ανάγκες της πανδημίας.
  • Όταν διαπιστώνεται κρούσμα, να κλείνει το σχολείο και να γίνονται δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες, από κλιμάκια του ΕΟΔΥ που θα πηγαίνουν στο Σχολείο/Νηπιαγωγείο.
  • Κάθε μαθητής που αποχωρεί από τη σχολική μονάδα με συμπτώματα που εμπίπτουν στη συμπτωματολογία COVID-19 να έχει δωρεάν συνταγογραφημένη επίσκεψη στον θεράποντα γιατρό και δωρεάν συνταγογραφημένη εντολή για διαγνωστικό τεστ.
  • Υγειονομική κάλυψη των σχολείων με σχολικούς νοσηλευτές και ΕΚΑΒ σε κάθε Δήμο. Άμεση δημιουργία Σχολιατρικών υπηρεσιών σε κάθε Δήμο.
  • Άμεση ενίσχυση του Δημόσιου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.) και επίταξη, όπου χρειάζεται, μονάδων ιδιωτικού συμφέροντος.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.