Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

18-11-2020

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας έσπασε Η κρατική τρομοκρατία δεν μας τρομάζει (ψήφισμα και φωτορεπορτάζ)

Η κυβερνητική απαγόρευση της πορείας έσπασε

Η κρατική τρομοκρατία δεν μας τρομάζει

Η κυβερνητική πραξικοπηματική απαγόρευση της πορείας του Πολυτεχνείου έσπασε. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, στην Πατησίων, στα Προπύλαια, στο Μεταξουργείο, σε δεκάδες γειτονιές της Αθήνας, σε όλη τη χώρα που με τον αγώνα και τη μαχητικότητά τους, διαδήλωσαν τιμώντας την εξέγερση του Πολυτεχνείου και τηρώντας υποδειγματικά όλα τα μέτρα προστασίας. Ήταν υποδειγματικές συγκεντρώσεις με βάση τις υποδείξεις των υγειονομικών, μαχητικές, αγωνιστικές που φώναξαν τα διαχρονικά και επίκαιρα συνθήματα του Πολυτεχνείου αλλά και τα αιτήματα που είναι άμεση ανάγκη να υλοποιηθούν για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας.

Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής στα συνδικάτα, τη νεολαία και στους διαδηλωτές. Καταγγέλλουμε τις εντελώς απρόκλητες συλλήψεις: του συναδέλφου δασκάλου Ηλία Σμήλιου, Γενικού Γραμματέα του Ζ΄ Συλλόγου Π.Ε. Θεσσαλονίκης, του Λάμπρου Χατζάρα, μέλους του ΔΣ του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και των φοιτητών στα Σεπόλια. Η κυβέρνηση έχει εγκληματικές ευθύνες, αφού αποδείχτηκε πως ούτε η προστασία της δημόσιας υγείας δεν ήταν πρόσχημα για το χτύπημα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Στόχος ήταν ο εορτασμός του Πολυτεχνείου και το μήνυμά του. Το Πολυτεχνείο ζει!

Ο αυταρχισμός και οι απαγορεύσεις της κυβέρνησης απέτυχαν. Πρόκειται για μια ιστορική πολιτική ήττα του κυβερνητικού αυταρχισμού.

Απαιτούμε την άμεση απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες καθώς και την διαγραφή των αυθαίρετων και εξοντωτικών  προστίμων που έχουν επιβληθεί.

Συνεχίζουμε στο δρόμο των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, των αγωνιστών της εργατικής τάξης. Οργανώνουμε πιο αποφασιστικά την απεργία της 26ης Νοέμβρη. Καλούμε όλο το λαό σε αγωνιστική ανάταση, να παλέψουμε για τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

 

 

Comments are closed.