Δυναμικές οι κινητοποιήσεις των υγειονομικών – συμμετοχή του Συλλόγου μας στην κινητοποίηση στο Νοσ. Αγ. Σάββας (πανελλαδικό φωτορεπορτάζ – βίντεο)

Με δυναμικές κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων όλης της χώρας, το υγειονομικό κίνημα διεκδίκησε σήμερα με αποφασιστικότητα τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος αφορούν στην υγεία και στη ζωή όλου του λαού. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που άφησε ανοχύρωτη τη δημόσια υγεία και ευθύνεται για την εξέλιξη της πανδημίας με τις επιλογές που ακολούθησε και τα συμφέροντα που υπηρέτησε.

Ο Σύλλογός μας, με ομόφωνη απόφασή του συμμετείχε στην κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ και συγκεκριμένα στο Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» καταγγέλοντας την απαράδεκτη ενέργεια της διοικήτριας να διενεργήσει ΕΔΕ για τους γιατρούς του νοσοκομείου επειδή ασθένησαν πάνω στο καθήκον. 

Μετά την κατακραυγή, η συγκεκριμένη ΕΔΕ ανακλήθηκε, τουλάχιστον προσωρινά.

Σήμερα όμως επιχειρείται μια νέα απαράδεκτη δίωξη. Με απόφαση του διοικητή της 1ης ΥΠΕ μετατίθεται σε άλλο νοσοκομείο (στη ΜΕΘ του «Σωτηρία» αν και … Ακτινολόγος) ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Άγιου Σάββα» και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και οκτώ νοσηλευτές. Προφανώς, η απόφαση που επέχει χαρακτηριστικά συνδικαλιστικής δίωξης, γίνεται για εκδικητικούς λόγους που αφορούν τη συνδικαλιστική του δράση, και ιδιαίτερα για την αποκάλυψη των ευθυνών της Διοικήτριας και της Κυβέρνησης για την κατάσταση που επικρατεί.

Η κυβέρνηση είναι πανικόβλητη και ταυτόχρονα αδίστακτη. Πανικόβλητη γιατί αντιλαμβάνεται τις εγκληματικές της ευθύνες για τις τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών στη δημόσια περίθαλψη. Αδίστακτη γιατί προσπαθεί με αυταρχισμό και τρομοκρατία να φιμώσει τους υγειονομικούς, που αποκαλύπτουν τις εγκληματικές της ευθύνες και την κωμικοτραγική της προσπάθεια να τις μεταθέσει  πάνω στους υγειονομικούς.

Αν η κυβέρνηση νομίζει πως με τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες θα τρομοκρατήσει και θα φιμώσει τους υγειονομικούς της δημόσιας περίθαλψης, είναι πάρα πολύ γελασμένη. Ίσα-ίσα που οι εκδικητικές αυτές ενέργειες είναι έμμεση ομολογία της ενοχής της.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας στο πλευρό των υγειονομικών για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Άγιος Σάββας

Ιπποκράτειο

Ευαγγελισμός

Χανιά

Άγιος Σάββας

Νοσοκομείο Γεννηματά

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης

Ευαγγελισμός

Αττικόν

Λαϊκό Νοσοκομείο

Κρατικό Νίκαιας

ΠΑΓΝΗ

ΕΛΠΙΣ

Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου