Το μικρό βιβλίο της μεγάλης Ευτυχίας (Γιώτα Βόννη – Αγγελική Σταματακοπούλου)

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε στην ιστοσελίδα μας “Το μικρό βιβλίο της μεγάλης Ευτυχίας” που έγραψαν δυο συναδέλφισσες – μέλη του Συλλόγου μας, η Γιώτα Βόνη και η Αγγελική Σταματακοπούλου. Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδο…

«Το μικρό βιβλίο της μεγάλης Ευτυχίας» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Susaeta!

Είναι ένα βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Περιέχει πολλές ιδέες, ευχάριστες δραστηριότητες και ασκήσεις για να γνωρίσει κανείς και να εξελίξει τον εαυτό του. Είναι ένα έτοιμο project το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί στην εκπαιδευτική πράξη με στόχο να βοηθήσει τους μαθητές να επιλέξουν συνειδητά μια θετική στάση κατακτώντας αξίες και δεξιότητες ζωής. Αποτελεί έναν ολοκληρωμένο οδηγό ευτυχίας, αλλά κι ένα δώρο αυτοαγάπης!

Η Γιώτα Βόνη (λογοτεχνικό ψευδώνυμο της Παναγιώτας Γκαβογιάννη) σπούδασε Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Παιδαγωγικά στο ΕΚΠΑ και μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην κατεύθυνση ψυχοπαιδαγωγική της ανάγνωσης, φιλαναγνωσία και παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού. Εξειδικεύτηκε στο παιδικό βιβλίο και τα βιβλία-έργα τέχνης (artists’ books). Έχει γράψει και φιλοτεχνήσει βιβλία για παιδιά και ποιητικές συλλογές, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής. Είναι εμψυχώτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «δεξιότητες επικοινωνίας και αποτελεσματική επίλυση συγκρούσεων» της προπόνησης ζωής, στο οποίο αξιοποιεί τη φιλοσοφία και τις μεθόδους του art-therapy και του νευρογλωσσικού προγραμματισμού. Από το 2002 εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Αγγελική Σταματακοπούλου είναι δασκάλα εδώ και δεκαεπτά χρόνια. Στο δικό της ταξίδι αυτοβελτίωσης επέλεξε να γεμίσει το σακίδιό της με εργαλεία όπως η αφηγηματική τέχνη και ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP), με βιωματικά σεμινάρια και με άλλα πολύτιμα πετραδάκια εμπειρίας που της παρέχουν έμπνευση και ευκαιρίες για γνώση και εξέλιξη. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή ιστοριών με θέμα το όνειρο, την ευτυχία, τον σκοπό της ζωής.

 

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο: https://www.facebook.com/tomikrovivliotismegaliseftixias

info@happinessq.gr