Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ανακοίνωση για την ανακήρυξη των φερόμενων αιρετών που προέκυψαν από τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει τη φαρσοκωμωδία που έχει στήσει με αφορμή την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Μετά τις «ψευδο-εκλογές» παρωδία της 7ης Νοέμβρη, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας παραμένει αμετανόητη και μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων προχωράει σε κληρώσεις δήθεν εκλεγμένων για να καθοριστεί η σειρά εκλογής τους, ανακοινώνει αποτελέσματα σε μια προσπάθεια να επιβάλει «με το έτσι θέλω» την πολιτική του.

Συνεχίζει να γυρνάει την πλάτη στη συντριπτική – καθολική αποχή σύσσωμου του κλάδου με ποσοστό 95%, από τις «ψευδο-εκλογές», δεν παίρνει υπόψη της τις καθολικές παραιτήσεις όλων των υποψηφίων.  Ουσιαστικά κανένα αποτέλεσμα δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί. Η διαδικασία της 7ης Νοεμβρίου θεωρείται ως μη γενόμενη. Δεν υπάρχουν «εκλεγμένοι» αιρετοί και κάθε απόπειρα ορισμού τους είναι παράνομη. Οι αιρετοί είναι ήδη παραιτημένοι και η κυβέρνηση αυτό το γνωρίζει.

Για αυτό έσπευσε μάλιστα να νομοθετήσει στο νομοσχέδιο για την Επαγγελματική Εκπαίδευση το κατάπτυστο άρθρο 123 το οποίο του λύνει τα χέρια αφού δίνει τη δυνατότητα στο Υπουργείο να ορίζει μόνο του τους «αιρετούς» στα Υπηρεσιακά Συμβούλια «εφόσον δεν είναι η δυνατή η συγκρότηση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων λόγω μη ανάδειξης επαρκούς αριθμού εκπροσώπων τους μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας ή μη αποδοχής του  διορισμού τους ή παραίτησής τους».

Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών κάνει καθαρό σε κάθε κατεύθυνση:

 

Ο κυβερνητικός εκβιασμός δε θα περάσει!

Με βάση την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου μας και την απόφαση της ΔΟΕ, ήδη ξεκίνησαν οι παραιτήσεις συναδέλφων που “εκλέχτηκαν” στις ψευδοεκλογές. Υπενθυμίζουμε ότι οι παραιτήσεις όλων των υποψηφίων είχαν ήδη κατατεθεί στις Διευθύνσεις και το Υπουργείο δεν τις έκανε αποδεκτές προχωρώντας στις ψευδοεκλογές με …παραιτημένους υποψήφιους. Καλούμε τις παρατάξεις και τους συνδυασμούς να καταθέσουν στο Σύλλογο τις παραιτήσεις όλων των υποψηφίων τους, ώστε να κατατεθούν στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε Αθήνας απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να συγκροτήσει Υπηρεσιακά Συμβούλια με βάση τις «ψευδο-εκλογές» της 7ης Νοέμβρη 2020.

Καλούμε τους συναδέλφους να γυρίσουν την πλάτη στους άθλιους σχεδιασμούς τους Υπουργείου Παιδείας και κανένας να μη δηλώσει πρόθυμος να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε διαδικασία – παρωδία που δεν έχει τη νομιμοποίηση των συναδέλφων. Άλλωστε το 95% των συναδέλφων είναι που δε στήριξε την κυβερνητική παρέμβαση, τον κρατικό έλεγχο και τη νοθεία.

Για άλλη μια φορά ο κλάδος ενωμένος θα απαντήσει στον κυβερνητικό αυταρχισμό. Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες. Όσοι επιλέξουν διαφορετικό δρόμο αποδεχόμενοι τις διαδικασίες – παρωδία, θα αποτελέσουν ξένο σώμα για τον κλάδο.

Οι ψευτοεκλογές της 7ης Νοεμβρίου απονομιμοποιήθηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Οι αιρετοί του κλάδου παραμένουν εκείνοι που εκλέχτηκαν το 2018 με την ψήφο 71.000 συναδέλφων, δηλαδή, του 90% του κλάδου. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, να παρατείνει τη θητεία τους και να ορίσει νέες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, δια ζώσης, μόλις τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος