Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κάλεσμα σε σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής την Τρίτη 19/1, στις 17.30, ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος

Στη σημερινή συγκυρία που κλιμακώνεται η αντιλαϊκή, αντιεκπαιδευτική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, τα εκπαιδευτικά σωματεία οφείλουμε να συμβάλουμε στη συσπείρωση και στο συντονισμό των δυνάμεων για ενίσχυση του αγώνα με στόχο την ανατροπή της επίθεσης, με συγκεκριμένο αγωνιστικό σχέδιο δράσης και αγώνα.

Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών συντονισμού της δράσης όλου του προηγούμενου διαστήματος, καλούμε σε νέα σύσκεψη συντονισμού των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής, την Τρίτη 19/1, στις 17.30, στο ΕΚΑ, 3ης Σεπτεμβρίου 48Β, 2ος όροφος

για όλα τα ζητήματα της συγκυρίας και συγκεκριμένα:

  • Το πανεκπαιδευτικό αίτημα για ανοιχτά αλλά ασφαλή σχολεία και την πλήρη απουσία σχετικών μέτρων από την κυβέρνηση.
  • Τον αντιεκπαιδευτικό και αντιλαϊκό οδοστρωτήρα της κυβερνητικής πολιτικής με την Τράπεζα Θεμάτων και τους εξεταστικούς φραγμούς στο Λύκειο, τη μείωση εισακτέων στα ΑΕΙ, τη θέσπιση πανεπιστημιακής αστυνομίας, την αύξηση ωραρίου για τις νηπιαγωγούς, τα επερχόμενα νομοσχέδια για την αξιολόγηση και την επιλογή στελεχών καθώς και την επικείμενη επιχείρηση εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.
  • Τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας και την ανάγκη ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας και της ικανοποίησης των δίκαιων αιτημάτων του υγειονομικού κινήματος.
  • Την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία, κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς, υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, αναδιάταξη και μείωση της ύλης.
  • Το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης με απεργία-αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία με βάση το κοινό κείμενο των 77 Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ. Την ανάγκη άμεσης λήψης σχετικής απόφασης από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ.
  • Την ανάγκη οργάνωσης ενός αγωνιστικού σχεδίου με κλιμάκωση, διάρκεια, μαζικότητα και νικηφόρα προοπτική καθώς και την ανάγκη κοινού μετώπου αγώνα εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών, φοιτητών υγειονομικών, εργαζόμενων.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος