Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Διαδικτυακή συζήτηση, Δευτέρα 18/01/2021 στις 18.30: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Με έκπληξη πληροφορούμαστε από τον τύπο την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για μια ακόμη αύξηση του ωραρίου των νηπιαγωγείων και των νηπιαγωγών.

Σύμφωνα με τη νέα Υπουργική απόφαση «Τροποποίηση ώρας αποχώρησης νηπιαγωγείου» (Αρ.Φ7/3625/Δ1) τα παιδιά θα αποχωρούν από το Νηπιαγωγείο στις 13.10.

 

Οι σύλλογοι διδασκόντων ήδη από την έναρξη της σχολικής χρονιάς έχουν αποφασίσει και διαμορφώσει τον τρόπο προσέλευσης και αποχώρησης των παιδιών με γνώμονα:

  • Το ωράριο λειτουργίας των νηπιαγωγείων
  • Το διδακτικό ωράριο των νηπιαγωγών
  • Τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε σχολικής μονάδας (συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία, μη συστεγαζόμενα νηπιαγωγεία , αριθμό εισόδων, αριθμό τμημάτων, μεταφορά μαθητών με λεωφορεία-ταξί, απόσταση από όμορα δημοτικά κα) και φυσικά με βάση την ασφάλεια των παιδιών
  • Τη δημιουργία συνθηκών για την αποφυγή του συνωστισμού γονέων κηδεμόνων έξω από τις σχολικές μονάδες.

 

Καλούμε άμεσα τη ΔΟΕ να αποφασίσει για τη μη εφαρμογή της και να καλέσει τους συλλόγους διδασκόντων των νηπιαγωγείων να συνεχίσουν το πρόγραμμά τους και την αποχώρηση των παιδιών όπως ήδη έχουν αποφασίσει.

Καλούμε σε διαδικτυακή συνάντηση τους/τις συναδέλφους, ιδιαίτερα τις/τους νηπιαγωγούς,  τη Δευτέρα 18/01/2021 στις 18.30 για να συντονίσουμε τη δράση μας και να υλοποιήσουμε τις αποφάσεις του Συλλόγου.

 

Καλούμε τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΟΕ να συμμετέχουν στην διαδικτυακή συνάντηση και να μας ενημερώσουν για τη θέση της ΔΟΕ και τις ενέργειες που θα πραγματοποιήσει απέναντι στο Υπουργείο Παιδείας.

Στη συνάντηση θα καλέσουμε και εκπρόσωπο του Συντονιστικού Νηπιαγωγών.

Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, συνδεθείτε με τον σύνδεσμο:

https://us02web.zoom.us/j/86852137069?pwd=eEdvMW5rTWRaK3VNKzBWWENYUUE5UT09

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος