Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ – τρίτη αγωνιστική δράση ενημέρωσης γονέων στο 4ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου (φωτορεπορτάζ-βίντεο)

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ

για την υγεία και την ασφάλεια εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ

Το απόγευμα της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου έγινε γνωστό ότι, δυστυχώς, υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού, σε συνάδελφο νηπιαγωγό που υπηρετεί στο 17ο Νηπιαγωγείο Ζωγράφου. Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στη βάση των αγωνιστικών δράσεων του Συλλόγου μας, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η τρίτη αγωνιστική δράση ενημέρωσης γονέων στο σχολικό συγκρότημα του 4ου  Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου και των 4ου και 17ου Νηπιαγωγείων Ζωγράφου. Συμμετείχαν, αρκετοί συνάδελφοι του σχολείου, καθώς και μέλη του Δ.Σ. μας με πανό και πικέτες, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφάλειας. Ενημέρωση στους γονείς έγινε από το ΔΣ του Συλλόγου μας και από συνάδελφο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου.

 

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις ζωές μας!

Η κυβέρνηση φέρει βαρύτατες ευθύνες για τις συνέπειες των επιλογών της. Το ΥΠΑΙΘ με μια πρωτοφανή επίδειξη κυνισμού, επιμένει στην αντιεκπαιδευτική ατζέντα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών και, επιπλέον, δηλώνει με αβάσταχτη ελαφρότητα ότι «οι εκπαιδευτικοί διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους άλλους επαγγελματίες». Αντί να ανταποκριθεί στα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος και να θέσει ως προτεραιότητα την ασφαλή λειτουργία των σχολείων, βομβαρδίζει καθημερινά την εκπαιδευτική κοινότητα με αντιεκπαιδευτικά μέτρα, όπως η  παράταση ωραρίου των νηπιαγωγείων (στο όνομα της …αποκλιμάκωσης της εξόδου των μαθητών) στις 13.10, γεγονός που εάν εφαρμοστεί, θα σημάνει ταυτόχρονη έξοδο των νηπίων με τα παιδιά του δημοτικού! Τα σχολεία άνοιξαν και λειτουργούν με τους ίδιους όρους που έκλεισαν: Τμήματα με το σύνολο των παιδιών, ελλιπές προσωπικό καθαριότητας, παντελής απουσία σχεδίου επιδημιολογικής επιτήρησης με μαζικά, στοχευμένα κι επαναλαμβανόμενα τεστ, κανένας εμβολιασμός εκπαιδευτικών, καμία νύξη για αναδιάρθρωση/κάλυψη ύλης. Στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο στριμώχνονται 23 νήπια σε αίθουσες των 50 τ.μ. Ίδια είναι η εικόνα και στα τμήματα του συστεγαζόμενου δημοτικού σχολείου. Επιπλέον, τα νηπιαγωγεία λειτουργούν στο ίδιο κτίριο με το δημοτικό σχολείο, αλλά παρ’ όλα αυτά, το σχετικό πρωτόκολλο προβλέπει μόνο την αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος!

 

Με δυο λόγια και σε αυτή την περίπτωση αποδεικνύεται ότι οι όροι λειτουργίας των σχολείων που επιχειρεί να επιβάλλει η κυβέρνηση και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που υποτάσσονται στο οικονομικό κριτήριο των περικοπών και της λιτότητας.

Απαιτούμε, ΑΜΕΣΑ για το συγκεκριμένο σχολείο

  • Να γίνει ιχνηλάτηση επαφών και δωρεάν διαγνωστικά τεστ από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε όσους μαθητές και εκπαιδευτικούς διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητο.

  • Να κλείσει το σχολικό συγκρότημα του 4ου Δ.Σχ. Ζωγράφου και 4ου-17ου Νηπιαγωγείων Ζωγράφου έως ότου γίνουν τα διαγνωστικά τεστ και διαπιστωθεί ότι μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια.

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για:

 

μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές, επίταξη διαθέσιμων ελεύθερων χώρων και λειτουργία τους ως σχολεία, πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού προσωπικού και δημιουργία περισσότερων μικρότερων αριθμητικά τμημάτων, πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού καθαριότητας, δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, δωρεάν παροχή όλου του απαραίτητου υγειονομικού υλικού, τοποθέτηση επιπλέον δάσκαλου σε κάθε σχολείο, διαθέσιμους σε κάθε διεύθυνση δάσκαλους, νηπιαγωγούς και εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, σχολικό νοσηλευτή σε κάθε σχολείο και σχολιατρική υπηρεσία για τη διαχείριση των κρουσμάτων, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας με βάση τις θέσεις του υγειονομικού κινήματος (αύξηση ΜΕΘ/ΜΑΘ, προσλήψεις, δωρεάν μαζικά τεστ κ.λπ.)

Η επόμενη αγωνιστική δράση ενημέρωσης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22/1, στις 12.45, στο σχολικό συγκρότημα των 8ου-106ου Δημ. Σχ. Αθηνών, του 9ου Ειδικού Σχολείου Αθηνών και των 12ου, 101ου και 132ου Νηπιαγωγείων Αθηνών, τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας.

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος