Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καταγγελία για την επέμβαση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

O A΄ Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών που αγωνίζονται ενάντια στα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης, που παλεύουν για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες μέσα και έξω από τις σχολές τους, που διεκδικούν να κάνουν μάθημα!

Σήμερα, Δευτέρα 22/2, μόλις λίγες ημέρες μετά την επιβολή του νέου νόμου, η κυβέρνηση της ΝΔ προχωρά ένα βήμα παραπέρα εξαπολύοντας άγρια καταστολή, δίνοντας το πράσινο φως στις αστυνομικές δυνάμεις να εισβάλλουν στο ΑΠΘ και να χτυπήσουν βάναυσα τις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Η ΝΔ επιβεβαίωσε την θέλησή της να επιβάλλει την πολιτική της σιδηράς πυγμής στα πανεπιστήμια, πως δεν προτίθεται να κάνει βήμα πίσω.

Και μάλιστα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε αγωνιζόμενους φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ». Γελάει ο κάθε πικραμένος!

Κυβέρνηση και Πρυτανικές Αρχές, σε αγαστή συνεργασία αντιμετωπίζουν τους δασκάλους, τους γιατρούς, τους αρχιτέκτονες του αύριο, σαν εγκληματίες!

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν! Προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Με το νόμο τους και την τρομοκρατία του θέλουν να επιβάλλουν ένα πανεπιστήμιο ΑΕ, ένα πανεπιστήμιο που η γνώση και η επιστήμη θα είναι εμπόρευμα, χωρίς ενοχλητικές φωνές που θα διεκδικούν Δωρεάν Παιδεία για ένα καλύτερο αύριο για το λαό.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το αγωνιστικό φοιτητικό κίνημα, έχουν απαντήσει απέναντι στην βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς. Είναι γελασμένη η κυβέρνηση αν νομίζει ότι θα βάλει φρένο στους αγώνες. Το εργατικό κίνημα στηρίζει τους αγώνες των παιδιών της. Δεν θα δεχθούμε την μετατροπή της πανδημίας σε «γύψο» απέναντι στο λαϊκό κίνημα.

Μόνο με τον ανυποχώρητο, μαζικό και παρατεταμένο αγώνα του φοιτητικού και εκπαιδευτικού κινήματος θα μείνουν στα χαρτιά τα μέτρα της κυβέρνησης. Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με αμείωτη ένταση και να κλιμακωθεί!

  • Συμμετέχουμε στη νέα κινητοποίηση που αποφάσισαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι την Πέμπτη 25 Φλεβάρη στη 1.00μμ στα Προπύλαια!
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι προσαχθέντες φοιτητές και να ανοίξουν οι σχολές με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Έξω η αστυνομία από τα Πανεπιστήμια – κάτω τα χέρια από το άσυλο

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος