Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

27-02-2021

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Καθολική η συμμετοχή στην απεργία – αποχή! – Σε τούτα εδώ τα μάρμαρα, κακιά σκουριά δεν πιάνει

9 στα 9 Δημοτικά σχολεία Ζωγράφου  – 100%

10 στα 10 Δημοτικά σχολεία Αθηνών   – 100%

2 στα 2 Ειδικά δημοτικά σχολεία          – 100%

18 στα 18 Νηπιαγωγεία Ζωγράφου       – 100%

13 στα 14 Νηπιαγωγεία Αθηνών          –   93%

2 στα 2 Δημοτικά σχολεία των Νοσοκομείων Παίδων  – 100%

2 στα 2 Νηπιαγωγεία των Νοσοκομείων Παίδων    – 100%

3 στα 4 Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία       – 75%

 

ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ:  59 στις 61 σχολικές μονάδες, δηλαδή 97%  των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας είναι σε απεργία-αποχή!

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έδωσαν ηχηρή απάντηση στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, τον ταξικό κυνισμό, τις αντιπαιδαγωγικές μεθόδους, τον αυταρχισμό του Υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης. Αυτή η νίκη ανήκει σε όλες και όλους τους εκατοντάδες συναδέλφους που όρθωσαν το ανάστημά τους και υπέγραψαν τη δήλωση απεργίας-αποχής της ΔΟΕ. Σε ένα κλίμα πρωτοφανούς ενότητας και αγωνιστικότητας, όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να πετύχουμε μεγάλες νίκες. Το μέλλον ανήκει στον κόσμο της εργασίας και όχι στον αυταρχισμό και την κοινωνική βαρβαρότητα.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους των Πειραματικών Σχολείων, που με τη γενναία και αποφασιστική στάση τους έστειλαν το μήνυμα ότι είναι παιδαγωγοί και όχι φοβισμένοι υπάλληλοι, ότι υπηρετούν επάξια τις καλύτερες παραδόσεις ενός αιώνα Πειραματικής Παιδαγωγικής στη χώρα μας, ότι σέβονται το λειτούργημά τους και δεν υποκύπτουν στους εκβιασμούς του Υπουργείου!

Σημαντική συμβολή στη μεγάλη αυτή νίκη είχε η ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ και η υπερπροσπάθεια όλων των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, όλων των συνδικαλιστικών δυνάμεων, αλλά και όλων των συναδέλφων που δραστηριοποιήθηκαν έντονα όλες αυτές τις εβδομάδες και έδωσαν τη μάχη, σχολείο το σχολείο, τάξη την τάξη, συνάδελφο τον συνάδελφο.

Αφού οι απειλές και οι εκβιασμοί των τελευταίων ημερών δεν έπιασαν, αντίθετα εξόργισαν τους εκπαιδευτικούς, τα μεσάνυχτα (!!) της Πέμπτης 25 Φεβρουαρίου, το ΥΠΑΙΘ προχώρησε σε νέα Υ.Α. δίνοντας παράταση για τη διεξαγωγή των ειδικών συνεδριάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων μέχρι τις 19 Μαρτίου. Πολύ αργά. Σήμερα ο κλάδος έδωσε την ηχηρή του απάντηση.

Από σήμερα το ΥΠΑΙΘ αλλάζει στάση. Θα πετάει τη μπάλα στην εξέδρα, θα αρχίσει τις καθυστερήσεις, τα παζάρια, τους εκφοβισμούς, θα πάει στα δικαστήρια, θα υπόσχεται, θα παραπλανά, θα απειλεί, θα ελίσσεται, θα κάνει κυβισθήσεις και το κυριότερο, θα επιδιώξει να διχάσει και να διασπάσει την αγωνιστική ενότητα του εκπαιδευτικού κινήματος

 

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ!

ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

 

Εμείς που όλα αυτά τα χρόνια κρατάμε τα σχολεία όρθια, απέναντι στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, τους ταξικούς φραγμούς, τις ανύπαρκτες υποδομές, τη διαρκή υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, υπερασπιζόμαστε και σήμερα, με τον αγώνα μας για να ακυρωθεί στην πράξη το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση.

 

ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΑΧΗ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.