Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Μένουμε σταθεροί στην συντριπτικά πλειοψηφική απόφασή μας για απεργία/αποχή. Δεν κάνουμε την παραμικρή έκπτωση στη δημοκρατική λειτουργία των Συλλόγων Διδασκόντων

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η συντριπτική πλειοψηφία των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας (59 στις 61 σχολικές μονάδες) συμμετέχει στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, με συντριπτικά πλειοψηφική ή ακόμα και με ομόφωνη συμμετοχή και συνυπογραφή των συναδέλφων της σχετικής δήλωσης. Ως εκ τούτου, οι ειδικές συνεδριάσεις δεν είχαν την απαραίτητη απαρτία, δεν πραγματοποιήθηκαν και καμία αξιολογική διαδικασία δεν προχωράει (συγκρότηση ομάδων εργασίας κλπ). Συντριπτική είναι η ήττα του Υπουργείου Παιδείας και αντίστοιχα υψηλά τα ποσοστά συμμετοχής πανελλαδικά και στις δύο εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Ωστόσο, δυστυχώς, παρατηρούνται εξαιρετικά μεμονωμένες περιπτώσεις όπου διευθύντριες/διευθυντές σε σχολικές μονάδες που η συντριπτικότατη πλειοψηφία των συναδέλφων έχουν υπογράψει τη δήλωση της ΔΟΕ και την έχει υποβάλει υπηρεσιακά στο πρωτόκολλο του σχολείου, αντί να αποδεχτούν το δημοκρατικό δικαίωμα των συναδέλφων να συμμετάσχουν στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η Ομοσπονδία τους και την προφανέστατη έλλειψη απαρτίας, επιδιώκουν (με ποιο τρόπο άραγε;) να επιτύχουν απαρτία στην ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας θέλει να ξεκαθαρίσει προς κάθε κατεύθυνση ότι η βούληση του κλάδου και των συναδέλφων όπως αυτή εκφράστηκε με την υπογραφή των σχετικών δηλώσεων, πρέπει να γίνει σεβαστή από όλες και όλους.

Καλούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες να καταγγείλουν άμεσα στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας οποιαδήποτε τυχόν απόπειρα πίεσης, εκβιασμού, αυταρχικής συμπεριφοράς δεχτούν. Να έχουν εμπιστοσύνη στο Σύλλογο και το εκπαιδευτικό κίνημα και να παραμείνουν σταθεροί στη θέση του αγώνα, αγνοώντας τυχόν απειλές και πιέσεις.

Καλούμε τις μεμονωμένες περιπτώσεις διευθυντριών/διευθυντών που ακόμη δεν έχουν πραγματοποιήσει τις ειδικές συνεδριάσεις να αποδεχτούν τη βούληση των συναδέλφων.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το δημοκρατικό κλίμα που επικράτησε ως τώρα στα σχολεία μας δεν θα παραβιαστεί από κανέναν και καμία. Σε κάθε περίπτωση, πάγια και διαχρονική θέση μας είναι ότι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές συμπεριφορές δεν ήταν, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ αποδεκτές ούτε ανεκτές στα σχολεία του Συλλόγου μας.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος