Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα: Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό

Παλλαϊκός ξεσηκωμός η απάντηση στον κρατικό αυταρχισμό  και την αντιλαϊκή πολιτική

Ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Νομικών και Δικηγόρων και καλούμε την Πέμπτη 11/3, στις 6μμ στο Σύνταγμα, σε Μέρα Δράσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και ενάντια στον αυταρχισμό.

Μετά και τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, είναι πλέον πανθομολογούμενο ότι υπάρχει δομικό και θεσμικό πρόβλημα αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και ατιμωρησίας. Η δημοσιοποίηση στοιχείων συλληφθέντος πολίτη, με πρωτοβουλία του κυβερνώντος κόμματος και με ταυτόχρονη παράθεση των πολιτικών του φρονημάτων και της οργανωτικής του ένταξης, ξυπνάνε μαύρες μνήμες φακελώματος των πολιτών και πρέπει να καταδικαστούν από κάθε δημοκρατικό πολίτη και να διερευνηθούν δικαστικά.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση καθώς φοβάται την έκφραση της λαϊκής οργής που γεννά η συνολικότερη κατάσταση (διαχείριση πανδημίας, lockdown, κατεδάφιση των εργατικών κατακτήσεων και των δημοκρατικών δικαιωμάτων), επιχειρεί με την ένταση της καταστολής να χτυπήσει τις κινητοποιήσεις πριν προλάβουν να εκδηλωθούν και να αναγκάσει με τη βία και το φόβο το λαό να σιωπήσει.

Το σύνθημα που κυριαρχεί εδώ και ένα χρόνο στα στόματα χιλιάδων πολιτών είναι ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Μπορεί να φοράμε μάσκες, αλλά δεν πρόκειται να κλείσουμε το στόμα μας ή να στρέψουμε αλλού το βλέμμα μας. Είναι φανερό ότι η κρατική καταστολή εντείνεται και η αστυνομική βία αναβαθμίζεται ποιοτικά επειδή ψηφίζονται όλο και περισσότερα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Απέναντι σε αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, οι αγώνες μας συνεχίζονται και κλιμακώνονται. Καλούμε και άλλα πρωτοβάθμια σωματεία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την ΔΟΕ και την ΑΔΕΔΥ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις φωνές μας και όλες και όλοι μαζί να συσπειρωθούμε στον αγώνα για τα δημοκρατικά μας δικαιώματα και τις λαϊκές ελευθερίες, ενάντια στον αυταρχισμό.

Απέναντι σε αυτόν τον αυταρχικό, αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης, οι αγώνες μας συνεχίζονται και κλιμακώνονται.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος