Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Εφαρμογή των προβλεπόμενων από το καταστατικό μέτρων για την απονομιμοποίηση του νόθου «ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας» που προέκυψε από τις «εκλογές» της 7ης Νοεμβρίου 2020

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. λαμβάνοντας υπόψη:

  • Το συντριπτικό ποσοστό 95% αποχής από τις ψευδοεκλογές της 7ηςΝοεμβρίου 2020 για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια
  • Την αγνόηση της βούλησης των εκπαιδευτικών και τη συγκρότηση του ΠΥΣΠΕ A΄ Αθήνας από τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Αττικής με βάση τα αποτελέσματα των ψευδοεκλογών της 7ηςΝοεμβρίου 2020.
  • Την από 7/1/2021 απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην οποία αναφέραμε:

«Κανένας συνάδελφος να μη δεχθεί τον ορισμό του είτε ως αιρετός, είτε ως διορισμένο μέλος σε Υπηρεσιακά Συμβούλια – καρικατούρες».

και προειδοποιούσαμε ότι:

«Όσοι επιλέξουν διαφορετικό δρόμο αποδεχόμενοι τις διαδικασίες – παρωδία, θα αποτελέσουν ξένο σώμα για τον κλάδο».

  • Την απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ  με την οποία καλούσε:

α) Τους «εκλεγμένους», που ανακοινώνει το Υπουργείο Παιδείας, να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους, στη διάθεση του κλάδου.

β) Τους συναδέλφους να μην υποβάλλουν αιτήσεις, ούτε για τις δύο θέσεις των διορισμένων μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και σε περίπτωση που ορισθούν από τη Διοίκηση να καταθέσουν τις παραιτήσεις τους και να απέχουν από τις συνεδριάσεις.

γ) Τους Συλλόγους Π.Ε. να προχωρήσουν στη διαγραφή από τα μητρώα τους όσων δεν ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και των τοπικών συλλόγων.

  • Την υλοποίηση των αποφάσεων του Συλλόγου μας και της ΔΟΕ από τους «εκλεγμένους» συναδέλφους που ανακοίνωσε το ΥΠΑΙΘ για το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, οι οποίοι, ορθά και άμεσα, κατέθεσαν τις παραιτήσεις τους στη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
  • Την άρνηση της συναδέλφου -μέλους του Συλλόγου μας- Ελένης Παπανδριανού να παραιτηθεί από τη θέση διορισμένου αναπληρωματικού μέλους του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας την οποία κατέλαβε με την υπ’ αριθ. πρωτ. Φ.30/2572/18-2-2021 πράξη συγκρότησης του από τον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Αττικής.
  • Το άρθρο 7, περίπτωση 2 του Καταστατικού του A΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.  που ρητώς ορίζει ότι «Το Δ.Σ. μπορεί να διαγράψει μέλος που αποδεδειγμένα ενεργεί ενάντια στο σκοπό του συλλόγου, αρνείται να συμμορφωθεί στις αποφάσεις της Γ.Σ. και του Δ.Σ. ή με οποιοδήποτε τρόπο εμποδίζει την πραγμάτωσή τους…»

αποφασίζει – κατ’ εφαρμογή του ως άνω άρθρου- ότι η ανωτέρω συνάδελφος:

  • με την αποδοχή του διορισμού της για την κατάληψη θέσης διορισμένου μέλους του νόθου ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας και
  • ιδίως με την άρνησή της -παρά την έκκληση του Δ.Σ. του συλλόγου- να παραιτηθεί,

έχει θέσει τον εαυτό της εκτός της ζωής και των συλλογικών αποφάσεων του κλάδου και ως εκ τούτων αποστερείται της ιδιότητας του μέλους του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος