Το ΔΣ της ΔΟΕ με νεότερη απόφασή του αναστέλλει την απόφαση για μηνιαία παρακράτηση της συνδρομής

Μετά από διαμαρτυρίες του Συλλόγου μας και άλλων Συλλόγων Π.Ε., το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προχώρησε στην αναστολή της απόφασής του για μηνιαία παρακράτηση της συνδρομής

Παραθέτουμε την απόφαση της ΔΟΕ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρ. Πρωτ:1088 Αθήνα 16/5/2012 Προς1. Τις Δ/νσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε. 

2. Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

 

 

 

Θέμα: Είσπραξη συνδρομής μέσω της Ε.Α.Π.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στην προσπάθειά του να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς στην καταβολή της συνδρομής τους προς τη Δ.Ο.Ε. πρότεινε να αλλάξει ο τρόπος είσπραξής της και αντί να καταβάλλεται σε μια ετήσια δόση να παρακρατείται μέσω της μισθοδοσίας με το ποσό του 1ευρώ και 20λεπτών ανά 15νθήμερο. Αυτός ο τρόπος είσπραξης θα είχε ως αποτέλεσμα η συνδρομή των μόνιμων εκπαιδευτικών να αυξάνεται από το 1 ευρώ και 13 λεπτά στο 1 ευρώ και 20 λεπτά ανά 15νθήμερο η συνδρομή όμως των ελαστικά εργαζόμενων (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) να είναι σε ανάλογη με τους μήνες που αυτοί εργάζονται και να κυμαίνεται από 21,6€ έως 14,4€ για τους αναπληρωτές και από 9€ έως 6€ για τους ωρομίσθιους έναντι των 27 και 10€ αντίστοιχα που προβλέπει η απόφαση.

            Λόγω όμως των προβλημάτων που παρατηρούνται σε πολλές περιοχές της χώρας, όπου οι συνάδελφοι δεν πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, πολλοί Σύλλογοι δε διαθέτουν ακόμη Α.Φ.Μ., καθώς και της μη ολοκληρωμένης εφαρμογής του συστήματος Δ.Ι.Α.Σ., το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. αναστέλλει την απόφασή του για παρακράτηση της συνδρομής μέσω της Ε.Α.Π. Η παρακράτηση για τη συνδικαλιστική χρονιά 2012-2013 θα πραγματοποιηθεί με τον τρόπο που γινόταν μέχρι σήμερα.

            Σε κάθε περίπτωση και για άρση οποιασδήποτε παρεξήγησης το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. δηλώνει κατηγορηματικά πως αποκλειστικός σκοπός της αλλαγής του τρόπου είσπραξης και απόδοσης της συνδρομής ήταν η διευκόλυνση των συναδέλφων, στην καταβολή της σε 24 δόσεις έναντι μιας και όχι η υποκατάσταση του ρόλου του τοπικού Συλλόγου.