Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συμμετέχουμε στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια: 14/4, 18:30, Προπύλαια – 15/4, 13:00, Προπύλαια

Συμμετέχουμε στα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια:

14/4, 18:30, Προπύλαια

15/4, 13:00, Προπύλαια (για τη διευκόλυνση της συμμετοχής κηρύσσουμε μία ώρα στάση εργασίας, από τις 14:10 έως τις 15:20)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψη:

  • Τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης για την έκταση της πανδημίας στη χώρας μας και την απαίτηση για μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος υγείας, εδώ και τώρα, με βάση τα αιτήματα του υγειονομικού κινήματος, την αλληλεγγύη στους υγειονομικούς που υφίστανται απολύσεις, στέρηση μισθών και ποινικές διώξεις διότι τολμούν να αγωνίζονται για την υγεία του λαού.
  • Το ανυπολόγιστο κόστος που έχει η μακρόχρονη αναστολή λειτουργίας των σχολείων. Η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων από την αρχή της χρονιάς, διαδίδοντας ψέματα ότι τα σχολεία δεν είναι εστίες υπερμετάδοσης του ιού, άρα δε χρειάζονται μέτρα, με αποτέλεσμα να κλείσουν όλα τα σχολεία στις αρχές Νοέμβρη. Αυτές οι επιλογές έχουν ανυπολόγιστο κόστος για την υγεία εκπαιδευτικών και γονέων, την ψυχική υγεία και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, ενώ εντείνουν τα μορφωτικά ελλείμματα και τις εκπαιδευτικές ανισότητες.
  • Το γεγονός ότι τα σχολεία στη Β/θμια εκπαίδευση ξανανοίγουν με τους ίδιους ακριβώς όρους που έκλεισαν. Τα περιβόητα «self tests», που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως βασικό εργαλείο διαχείρισης της πανδημίας, είναι πειστήριο της εγκληματικής πολιτικής που φορτώνει στην «ατομική ευθύνη» ακόμα και τη διάγνωση της νόσου!
  • Την απαίτηση για κατάργηση όλου του αντιεκπαιδευτικού πλαισίου που ορθώνει ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση και εισάγει τον αυταρχισμό και την πειθάρχηση-τιμωρία ως «παιδαγωγικά μέσα» (Τράπεζα Θεμάτων, αλλαγή του εξεταστικού συστήματος για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, νόμος πλαίσιο για τα ΑΕΙ, Πανεπιστημιακή Αστυνομία, Εσωτερικός Κανονισμός για την Αθμια και τη Βθμια).
  • Την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη του δημόσιου σχολείου, αύξηση των δαπανών για την παιδεία,  έως 15 μαθητές στο τμήμα, κάλυψη όλων των κενών με μαζικούς διορισμούς, υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, αναδιάταξη και μείωση της ύλης.
  • Το σκάνδαλο της σύμβασης με τη Cisco των 2 εκατομμυρίων ευρώ στο αμερικάνικο μονοπώλιο, που δήθεν παρείχε τις υπηρεσίες του δωρεάν και της παράδοσης των δεδομένων και μεταδεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών.
  • Την Υ.Α. για τον «εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας» των σχολικών μονάδων, που προωθεί το σχολείο της αξιολόγησης, της «αυτονομίας», της πειθάρχησης και της τιμωρίας.

Καλεί σε:

  1. Συμμετοχή την Τετάρτη 14/4 στην πανελλαδική ημέρα δράσης για την παιδεία και στο συλλαλητήριο στις 18.30 στα Προπύλαια.

Συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με συγκέντρωση στην Αθήνα την Πέμπτη 15/4, στις 13.00 στα Προπύλαια. (για τη διευκόλυνση της συμμετοχής κηρύσσουμε μία ώρα στάση εργασίας, από τις 14:10 έως τις 15:20)

Στα συλλαλητήρια θα υπάρχει αυστηρή τήρηση των κανόνων ασφάλειας (μάσκες, αποστάσεις)

Με το παρόν, ενημερώνουμε και την Α΄ Διεύθυνση Αθήνας για την κήρυξη της στάσης εργασίας

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος