Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

Τα εγκλήματα του ισραηλινού στρατού απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό συνεχίζονται. Τις τελευταίες μέρες 119 Παλαιστίνιοι  έχουν χάσει τη ζωή τους και 830 έχουν τραυματιστεί –ανάμεσά τους 31 παιδιά- από τις βόμβες της ισραηλινής αεροπορίας και τα  πυρά του πυροβολικού.

Η νέα ανάφλεξη ξεκίνησε και πάλι από την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, όπως και η μεγάλη εξέγερση του 2000. Τις τρεις πρώτες ημέρες των ταραχών, ο μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν οι έφηβοι και οι νεαροί της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Μια γενιά που δεν έζησε τίποτα άλλο από τον ζόφο της κατοχής, χωρίς καμία ελπίδα στον ορίζοντα, με τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο, που υπόσχονταν παλαιστινιακό κράτος, να είναι από καιρό νεκρές. Τα ασφυκτικά περιοριστικά μέτρα της ισραηλινής αστυνομίας στη διάρκεια του Ραμαζανιού και οι δικαστικές αποφάσεις για εξώσεις Παλαιστινίων από το Σεϊχ Τζάρα ήταν απλώς οι σπινθήρες σε μια πυριτιδαποθήκη.

Το κράτος του Ισραήλ απαντά στη δίκαιη εξέγερση της αραβικής νεολαίας με ασύμμετρη βία. Έχοντας αποθρασυνθεί από τη στήριξη των ΗΠΑ, ιδιαίτερα κατά την περίοδο διακυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ, τη σκανδαλώδη  ανοχή της ΕΕ και τη συναίνεση των εξωνημένων αραβικών μοναρχιών πίστεψε ότι ήρθε η ώρα να τελειώσει οριστικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα.

Καταγγέλλουμε  το συνεχιζόμενο έγκλημα του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό. Η απόφαση των ΗΠΑ να αναγνωρίσουν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρουν εκεί την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ, όπως και η διαχρονική στάση της ΕΕ, που εξισώνει τον θύτη με το θύμα, στρώνει το έδαφος για το νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα.

Καταγγέλλουμε την καταστολή του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό κράτος-τρομοκράτη. Η δίκαιη αντίδραση του Παλαιστινιακού λαού αντιμετωπίζεται με δολοφονίες διαδηλωτών, συλλήψεις και διωγμούς. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες Παλαιστίνιους που παλεύουν με θάρρος ενάντια στη βαρβαρότητα του ισραηλινού κράτους για το αυτονόητο, δηλαδή για το δικαίωμά τους να ζουν στη δική τους πατρίδα.

Απαιτούμε:

  • Ανεξάρτητο, κυρίαρχο και βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.
  • Αποχώρηση του ισραηλινού στρατού από όλα τα κατεχόμενα εδάφη.
  • Να σταματήσουν οι εποικισμοί και να αποχωρήσουν οι έποικοι που έχουν εγκατασταθεί πέρα από τα σύνορα του 1967, να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι και να επιστρέψουν οι πρόσφυγες.
  • Την ακύρωση των πολιτικοστρατιωτικών συμφωνιών που έχουν υπογράψει διαχρονικά οι κυβερνήσεις και το ελληνικό κράτος με το Ισραήλ .
  • Να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία του ελληνικού κράτους με το κράτος του Ισραήλ
  • Άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

 

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος