Α Σύλλογος ΠΕ Αθηνών: Ψήφισμα συμπαράστασης στον οικοδόμο συνδικαλιστή Νίκο Κατσίφη

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. καταγγέλει τη σύλληψη του Νίκου Κατσίφη, συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, που συμμετείχε μαζί με πολλούς κατοίκους και φορείς σε αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση το Σάββατο 12/5 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ως έκφραση διαμαρτυρίας για τις επανειλημμένες ρατσιστικές επιθέσεις που έχουν οδηγήσει σε σοβαρότατους τραυματισμούς μεταναστών, ενώ έγιναν και προσπάθειες πυρπόλησης σπιτιών όπου διαμένουν μετανάστες.
Το μοναδικό «αδίκημα» του Νίκου Κατσίφη, είναι η αντιρατσιστική-αντιφασιστική του τοποθέτηση και το γεγονός ότι είναι γνωστός αγωνιστής στην περιοχή, αφού στο παρελθόν ήταν γραμματέας του τοπικού Παραρτήματος  του Συνδικάτου Οικοδόμων.
Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη είναι πράξη επίδειξης αυταρχισμού. Είναι μήνυμα τρομοκρατίας απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα.
Δεν μας τρομάζουν! Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στο φασισμό και τη ρατσιστική βία, ενάντια στον αυταρχισμό. Ο αγωνιστής Νίκος Κατσίφης θα έχει αμέριστη τη συμπαράσταση ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος.
 
Απαιτούμε την απόσυρση όλων των κατηγοριών και την αθώωση του Νίκου Κατσίφη.