Α΄ Αθηνών: Τετάρτη 9 Ιουνίου/Πέμπτη 10 Ιουνίου – Τακτική Γενική Συνέλευση και εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου μας

Η τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Ιουνίου και ώρα 18.30 στον προαύλιο χώρο των 1ου – 19ου Δημ. Σχολείων Ζωγράφου (απέναντι από την εκκλησία Αγ. Θεράποντας) τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Η προθεσμία για την υποβολή των ψηφοδελτίων λήγει την Τετάρτη 2 Ιουνίου, στις 24.00 στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Συλλόγου.

Απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους, να εκτιμήσουν την κρισιμότητα της περιόδου και να συμμετάσχουν μαζικά στη Γενική μας Συνέλευση. Επισημαίνουμε ότι η Διεύθυνση Εκπαίδευσης (με άνωθεν εντολές των κυβερνητικών κλιμακίων) δεν έδωσαν άδεια ούτε για τη ΓΣ ούτε για τις εφορευτικές επιτροπές και τα μέλη του ΔΣ, κάτι που αποτελεί μία ακόμα απόδειξη ότι κεντρικός στόχος της κυβέρνησης σε αυτή την περίοδο είναι η χειραγώγηση και η διάλυση των συνδικάτων. Οι αποφάσεις που θα πάρουμε θα είναι πολύ σημαντικές για την οργάνωση του κινήματος και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε γι’ αυτό η συμμετοχή όλων των συναδέλφων είναι απαραίτητη. Με τη συμμετοχή μας στηρίζουμε το σωματείο μας, υπερασπιζόμαστε τις ζωντανές συλλογικές διαδικασίες του και δηλώνουμε έμπρακτα την αντίθεσή μας στα κυβερνητικά και εργοδοτικά σχέδια για τη διάλυση των σωματείων μας.

Οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. του Συλλόγου μας για τη διετία 2021– 2023 θα διεξαχθούν την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 10 Ιουνίου, (από τις 13.30 έως τις 19.00) σε πέντε (5) διαφορετικά σχολεία/εκλογικά τμήματα με στόχο:

  • Την αποφυγή συνωστισμού και την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
  • Την κατανομή των ψηφισάντων (που κυμαίνονται στις εκλογές του Συλλόγου μας ανάμεσα σε 500 με 520) σε πέντε διαφορετικά σχολεία, έτσι ώστε να αντιστοιχούν περίπου 100 ψηφίσαντες σε κάθε σχολείο.

Τα σχολεία-εκλογικά τμήματα έχουν επιλεγεί με κριτήριο τη δυνατότητα ξεχωριστής, δεύτερης εισόδου για τους εκπαιδευτικούς και της χρήσης αιθουσών έτσι ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα επαφής των εκπαιδευτικών που θα εισέλθουν στο σχολικό χώρο με τα παιδιά του ολοήμερου. Επίσης, με βάση τη γεωγραφική διασπορά τους, έτσι ώστε να μπορούν οι συνάδελφοι, σε 10 λεπτά το πολύ, από το σχολείο τους, περπατώντας, να φτάσουν μέχρι το σχολείο/εκλογικό τμήμα. Τα σχολεία/εκλογικά τμήματα είναι: το Μαράσλειο για τους συναδέλφους του συγκροτήματος και του ΠΣΠΑ, το 104ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για το ένα τμήμα των Αμπελοκήπων, το 106ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών για το άλλο τμήμα των Αμπελοκήπων, το 1ο – 19ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου για το κάτω τμήμα του Ζωγράφου και το 3ο Δ.Σχ. Ζωγράφου για το πάνω τμήμα του Ζωγράφου. Τις επόμενες ημέρες, θα αποσταλεί αναλυτική κατάσταση με τα σχολεία που ψηφίζουν σε κάθε εκλογικό τμήμα και ονομαστική κατάσταση συναδέλφων που ψηφίζει σε καθένα από αυτά. Για τους συναδέλφους που υπηρετούν σε πάνω από ένα σχολείο θα ληφθεί υπόψη το σχολείο βάσης.

Σε κάθε σχολείο θα μπαίνει ένας εκπαιδευτικός και αφού ψηφίζει και αποχωρεί, θα μπαίνει ο επόμενος. Σε όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας, η χρήση της μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων είναι αυτονόητα υποχρεωτικές.

Για τη συμμετοχή στις εκλογές απαραίτητη είναι η αστυνομική ταυτότητα.

Διευκρινίσεις για τη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες

Στη Γενική Συνέλευση δεν θα κληθούν και δεν θα δοθεί ο λόγος σε μέλη ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΙΠΕΜ – ΔΟΕ, αιρετούς, που δεν είναι μέλη του Συλλόγου μας. Η Γενική Συνέλευση είναι άλλωστε εκλογοαπολογιστική, εκλέγεται ΔΣ και ΕΕ για την επόμενη διετία και πρόγραμμα δράσης για την επόμενη χρονιά.

Η συνδρομή για τη συνδικαλιστική χρονιά 2020 – 2021 ανέρχεται στα 27 €. Επισημαίνουμε ότι τα 22 από τα 27€ είναι το τμήμα της συνδρομής που οφείλουμε να καταθέσουμε στη ΔΟΕ για κάθε μέλος μας – διαφορετικά δεν γινόμαστε δεκτοί στις διαδικασίες της Ομοσπονδίας – και μόνο τα 5 € μένουν στο ταμείο του Συλλόγου μας.

Η συνδρομή της νέας συνδικαλιστικής χρονιάς κρατείται από την ενιαία αρχή πληρωμών. Είναι αυτονόητο ότι, αν κάποιος – α συνάδελφος που υπηρετούσε τη συνδικαλιστική χρονιά 2019- 2020 στα σχολεία ευθύνης μας, ζήτησε τη διαγραφή του και/ή δεν πλήρωσε τη συνδρομή του, θα πρέπει τώρα να επανεγγραφεί και να πληρώσει έως και την ημέρα της ψηφοφορίας για να είναι ταμειακά εντάξει και να έχει δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.

Οι συνάδελφοι που μισθοδοτούνται από άλλες Διευθύνσεις θα πρέπει να πληρώσουν τη συνδρομή τους για την τρέχουσα συνδικαλιστική χρονιά στον ταμία του Συλλόγου μας έως και την ημέρα των εκλογών. Με την ίδια διαδικασία θα πληρώσουν τη συνδρομή τους οι συνάδελφοι του ΚΕΣΥ που δεν μισθοδοτούνται από την ενιαία αρχή πληρωμών.

Οι συνάδελφοι του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού έχουν το δικαίωμα, με βάση παλαιότερη και πάγια πλέον απόφασή μας, να εγγραφούν στο Σύλλογό μας και να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση και τις αρχαιρεσίες με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις που έχουν και τα υπόλοιπα μέλη, αρκεί να μην ανήκουν σε άλλο συνδικαλιστικό όργανο, κάτι που θα πιστοποιείται με σχετική υπεύθυνη δήλωση.

Οι αναπληρωτές, με βάση πάγιες αποφάσεις του Συλλόγου και της ΔΟΕ, πληρώνουν μειωμένη συνδρομή (15 ευρώ) έως και την ημέρα των εκλογών.

 

Πρόγραμμα της Γ.Σ.

Α. Εκλογή προεδρείου και εφορευτικών επιτροπών

Β. Οικονομικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου – ψηφοφορία για την έγκρισή του

Γ. Απολογισμός πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου

Δ. Τοποθετήσεις για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., το διεκδικητικό πλαίσιο, το πρόγραμμα δράσης του Συλλόγου και προτάσεις για το επόμενο διάστημα, κατάθεση ψηφισμάτων.

ΣΤ. Δευτερολογία του προέδρου του Δ.Σ.

Ζ. Ψηφοφορίες για τα πεπραγμένα του Δ.Σ., τις προτάσεις για τη νέα συνδικαλιστική χρονιά και τα ψηφίσματα.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος