Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Τρίτη 8/6, 18.30, Τακτική ΓΣ του Συλλόγου, 1ο-19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου Τετάρτη 9/6, 13.30 – 19.00, εκλογές για το νέο Δ.Σ. Πέμπτη 10/6, Γενική Απεργία ενάντια στο ν/σχ Χατζηδάκη

Συναδέλφισσες, συναδελφοι

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, την Τρίτη 8/6, στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί η Τακτική ΓΣ του Συλλόγου, στο προαύλιο του 1ο-19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου. Θα τηρηθούν αυστηρά τα υγειονομικά μέτρα προστασίας (μάσκες, αποστάσεις, κλπ)

Την Τετάρτη 9/6, από τις 13.30 έως τις 19.00, θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. και την Ε.Ε. του Συλλόγου μας σε πέντε διαφορετικά σχολεία, για την αποφυγή συνωστισμού (με βάση τα αποτελέσματα του Συλλόγου, οι ψηφίσαντες κυμαίνονται γύρω στους 520, επομένως θα είναι περίπου 100 σε κάθε εκλογικό τμήμα). Τα συγκεκριμένα σχολεία διαθέτουν δεύτερη είσοδο και ιδιαίτερους χώρους που είναι απομονωμένοι από τα παιδιά. Θα τηρηθούν αυστηρότατοι όροι υγειονομικής προστασίας.

Σας ενημερώνουμε ότι την τελευταία ημέρα κατάθεσης ψηφοδελτίων, μία συνδικαλιστική παράταξη κατέθεσε ψηφοδέλτιο και λίγες ώρες μετά το απέσυρε, ενώ μία άλλη, παρά τη δέσμευσή της στο Δ.Σ. ότι διαφωνεί αλλά θα συμμετέχει στις εκλογές, την τελευταία στιγμή δήλωσε ότι δεν θα συμμετέχει. Θεωρούμε ότι στη σημερινή συγκυρία, με το ν/σχ Χατζηδάκη να επιχειρεί να επιβάλλει τη διάλυση των σωματείων, οι παραπάνω ενέργειες εντάσσονται σε ένα συνολικότερο σχέδιο φίμωσης των συναδέλφων και υπονόμευσης των δημοκρατικών συλλογικών διαδικασιών του Συλλόγου μας.

Καλούμε:

  1. Τις συγκεκριμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις να ανακαλέσουν την απόφαση αποχής από τις εκλογές.
  2. Τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στις δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου

3. Σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη. Να κλείσουν όλα τα σχολεία και να κατέβουμε στο δρόμο του αγώνα!

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος