Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

06-06-2021

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο! Όλοι στη Γ.Σ. του Συλλόγου (8/6, 18.30, 1ο-19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου) και στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εκτιμώντας τα πυκνά γεγονότα των τελευταίων ημερών καταλήγει στα παρακάτω:

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό μας δικαίωμα να διενεργήσουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρ’ ότι έχουμε εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Για παράδειγμα, αναφέρουμε το γεγονός της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξη ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους για μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου-19ου Δ.Σχ. Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καθώς και το γεγονός ότι από τα πέντε εκλογικά τμήματα/σχολεία που αιτηθήκαμε μας παραχωρήθηκαν για τις ώρες της ψηφοφορίας (13.30 – 19.00) μόνο τα δύο, οι εκλογές της Τετάρτης 9/6 αναβάλλονται.
  4. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που αναφέραμε παραπάνω, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών, να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας. Καλούμε τις παρατάξεις που δεν κατέθεσαν ή απέσυραν τα ψηφοδέλτιά τους να τα καταθέσουν. Προχωράμε σε Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να τοποθετηθούν για αυτήν την προκλητική και ωμή παρέμβαση στο Σύλλογό μας που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σχ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.