Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κάτω τα χέρια από το σωματείο μας! Όλοι στη Γ.Σ. του Συλλόγου (14/6, 18.30, 1ο-19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου) και στη Γενική Απεργία της 16ης Ιούνη

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, εκτιμώντας τα γεγονότα των τελευταίων ημερών καταλήγει στα παρακάτω:

  1. Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην ΓΣ της 8ης Ιούνη, στην απεργία της 10ης Ιούνη και στα απεργιακά συλλαλητήρια για την απόσυρση του αντιλαϊκού-αντισυνδικαλιστικού ν/σχ Χατζηδάκη.
  2. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Συλλόγου μας, από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό μας δικαίωμα να διενεργήσουμε εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρ’ ότι έχουμε εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε την Παρασκευή 11/6 στον Διευθυντή Εκπαίδευσης και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου αποκάλυψαν το συνολικό πολιτικό σχέδιο που μπήκε σε λειτουργία με στόχο την ακύρωση των εκλογών του Συλλόγου μας. Συγκεκριμένα:

Α. Στην παράσταση διαμαρτυρίας στον Δ/ντή Εκπαίδευσης συμμετείχαν, εκτός από το ΔΣ του Συλλόγου μας, ένα μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και εκπρόσωποι των Συλλόγων Αθηνά, Ρόζα Ιμβριώτη και Παρθενώνας. Ο Δ/ντής εκπαίδευσης μας απάντησε ότι δεν πρόκειται να μας δώσει άδεια από την εργασία μας, ούτε για τη διεξαγωγή ΓΣ ούτε για το Δ.Σ. και τις εφορευτικές επιτροπές. Αναρωτήθηκε γιατί δεν πάμε όλοι στο Μαράσλειο να κάνουμε εκλογές (εδώ το υποκριτικό ενδιαφέρον για τα υγειονομικά μέτρα πήγε περίπατο). Όταν ερωτήθηκε πως ο Δήμος Ζωγράφου έγινε γνώστης του εγγράφου που έστειλε στον Σύλλογό μας, απάντησε εμφατικά και με επιμονή ότι το συγκεκριμένο έγγραφο δεν το έστειλε πουθενά.

Β. Στην παράσταση διαμαρτυρίας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου επιμείναμε να μας παραχωρηθούν οι χώροι για την πραγματοποίηση των εκλογών της Τρίτης 15/6, όπως νόμιμα δικαιούμαστε. Ενημερώσαμε ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει ορίσει δικαστικούς αντιπροσώπους και ότι η εκλογική μας διαδικασία και από τυπική άποψη είναι νόμιμη (αφού οι διαδικασίες για τις εκλογές ξεκίνησαν πριν τις 29/5, όπως ορίζει η σχετική ΚΥΑ στις εξαιρέσεις της) και από ουσιαστική άποψη τηρεί αυστηρότατα τα υγειονομικά μέτρα. Το μόνο ουσιαστικό εμπόδιο για τη διενέργεια των εκλογών αποτελεί η απαράδεκτη απαγόρευση του Δήμου Ζωγράφου, την οποία της ζητήσαμε να την ανακαλέσει άμεσα. Η Πρόεδρος από την πλευρά της, με επιμονή, δήλωσε ότι για όσο διάστημα η ΚΥΑ βρίσκεται σε ισχύ δεν πρόκειται να παραχωρήσει κανέναν χώρο στο Σύλλογό μας ούτε για εκλογές ούτε για ΓΣ. Της επισημάναμε ότι οι ΓΣ του Συλλόγου μας έγιναν και θα συνεχίσουν να γίνονται κανονικά. Σε σχετικό ερώτημα, πως βρέθηκε σε γνώση της το σχετικό έγγραφο του Δ/ντή Εκπαίδευσης προς τον Σύλλογό μας, σε απόλυτη αντίθεση με όσα μας απάντησε ο Δ/ντής εκπαίδευσης μερικές ώρες πριν, δήλωσε ότι αιτήθηκε και της εστάλη από τον Δ/ντή το συγκεκριμένο έγγραφο!

 

Από την πλευρά μας και στις δύο παραστάσεις διαμαρτυρίας δηλώσαμε ότι καταδικάζουμε την ωμή παρέμβαση Υπουργείου-Διοίκησης-Δημοτικών Αρχών και ότι η επίθεση που δέχεται το σωματείο μας δεν θα μείνει αναπάντητη.

  1. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή απευθύνουμε έκκληση σε όλες και όλους τους συναδέλφους για μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, τη Δευτέρα 14 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου-19ου Δ.Σχ. Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 16ης Ιούνη.
  2. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καθώς και το γεγονός ότι από τα πέντε εκλογικά τμήματα/σχολεία που αιτηθήκαμε μας παραχωρήθηκαν για τις ώρες της ψηφοφορίας (13.30 – 19.00) μόνο τα δύο, οι εκλογές της Τρίτης 15/6 αναβάλλονται.

Όλες οι εξελίξεις γύρω από την ωμή παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου Αθηνών, αποτελούν προοίμιο της εφαρμογής του ν/σχ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τους δεκάδες Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ για τα ψηφίσματα συμπαράστασης προς τον Σύλλογό μας, σε αντίθεση με την αποκαλυπτική σιωπή που εξακολουθεί να τηρεί το Δ.Σ. της ΔΟΕ όλο αυτό το διάστημα. Η αλληλεγγύη, ο κοινός αγώνας και ο συντονισμός της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων αποτελούν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος