Ψηφίσματα συμπαράστασης στον Α΄ Σύλλογο Αθηνών

1. Β ́ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ 

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!

Το ΔΣ της Β΄ΕΛΜΕ Αθήνας υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων).
  2. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καθώς και με το γεγονός ότι από τα 5 εκλογικά τμήματα/σχολεία που αιτήθηκε ο Α΄ Σύλλογος παραχωρήθηκαν για τις ώρες της ψηφοφορίας μόνο τα 2, οι εκλογές της Τετάρτης 9/6 αναβάλλονται.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου.
  4. Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

2. Γ΄ΕΛΜΕ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ!

 

Το ΔΣ της Γ΄ΕΛΜΕ-Θ υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων).
  2. Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, καθώς και με το γεγονός ότι από τα 5 εκλογικά τμήματα/σχολεία που αιτήθηκε ο Α΄ Σύλλογος παραχωρήθηκαν για τις ώρες της ψηφοφορίας μόνο τα 2, οι εκλογές της Τετάρτης 9/6 αναβάλλονται.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου.
  4. Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

 

3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ “Η ΠΡΟΟΔΟΣ”

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στο γύψο!

 

Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ υιοθετούμε την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα των εκλογών.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

4. Σύλλογος Π.Ε. Αριστοτέλης

Το ΔΣ του Αριστοτέλη υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του συλλόγου.

 

1.      Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων).

 

2.      Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου.

 

4.      Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

 

5. Σύλλογος Π.Ε. Σωκράτης

Ψήφισμα για Α΄ Σύλλογο Αθήνας                                                      

       Kάτω τα χέρια από τα Σωματεία μας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» καταγγέλλει την παρέμβαση του Υπ. Παιδείας, της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που να σημειωθεί έχουν αναβληθεί από τον περασμένο Νοέμβρη-Δεκέμβρη λόγω πανδημίας και με βάση την παράταση που δόθηκε τότε.

Είναι αυτονόητο για μας ότι κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να οργανώσει ΓΣ και εκλογές όποτε αυτό εκτιμήσει ότι μπορεί και πρέπει να το κάνει. Άλλωστε τα σωματεία έχουν αποδείξει ότι μπορούν και τις διαδικασίες τους να κάνουν και αγώνες να διοργανώσουν με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Άρα απαγόρευση των διαδικασιών τους με επίκληση τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σημαίνει ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων και δε θα το επιτρέψουμε.

Τεράστιες οι ευθύνες των δυνάμεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ που ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση και την καταστολή που χρησιμοποιεί στο όνομα των μέτρων πανδημίας (αυτή που μας έχει και εργαζόμαστε 25-28 μαθητές και δάσκαλοι σε κάθε αίθουσα συνήθως μικρή!), κάλεσαν σε υποταγή τα σωματεία και απέσυραν τους υποψήφιούς τους από τις εκλογές στον Α΄ Σύλλογο! Κυβερνητικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του!

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που πατάει πάνω και στο ήδη ψηφισμένο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ένα δρόμο έχουμε, την οργάνωσή μας στα σωματεία μας και την καλά οργανωμένη δράση των σωματείων μας σε συμμαχία με γονείς και εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε να την αποκρούσουμε!

Στη βάση αυτή, στηρίζουμε το δικαίωμα του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και κάθε Συλλόγου ή ΕΛΜΕ ή άλλου σωματείου που θέλει να προχωρήσει σε συλλογικές διαδικασίες και εκλογές!

 

6. Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σύρου, Τήνου, Μυκόνου

 ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Α΄ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ –

 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

Το Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Σύρου – Τήνου – Μυκόνου υιοθετεί την ακόλουθη ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας , σχετικά με το θέμα των εκλογών του συγκεκριμένου Συλλόγου , εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσει επιτέλους η συνδικαλιστική ζωή των σωματείων και να γίνουν διά ζώσης εκλογές.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

7. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ – ΖΕΦΥΡΙΟΥ – ΦΥΛΗΣ

Ψήφισμα αλληλεγγύης – Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ «Ηρώ Κωνσταντοπούλου»  υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα των εκλογών του σωματείου:

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

Οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις αφορούν τους ίδιους τους εργαζόμενους, αφορούν τα μέλη των Σωματείων!

Καλούμε σε Τακτική Γενική Συνέλευση του συλλόγου την Τρίτη 15/6

Κράτος/κυβέρνηση, δημοτικές αρχές, διοίκηση και συνδικαλιστική γραφειοκρατία ευθυγραμμίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο για να φιμώσουν το αυτονόητο δικαίωμα ενός σωματείου να εκλέξει το νέο του ΔΣ. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό του σωματείου, για επιχείρηση ακύρωσης των εκλογών με πλήρη συνεργασία και συμπαιγνία όλων των παραπάνω παικτών του παιχνιδιού.

Τρέχουν να συνταχθούν με το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης που μαζί με την κατάργηση του 8ωρου, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, προσπαθούν να χτυπήσουν το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας, ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

Ταυτόχρονα, αποτελεί τουλάχιστον θράσος μια κυβέρνηση, που ευθύνεται για 11.000 και πλέον θανάτους, να αναφέρεται σε υγειονομικούς όρους για να καταστείλει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Την ώρα μάλιστα που «ανοίγουν» στη χώρα όλες οι δραστηριότητες, την ώρα που απευθύνονται διεθνώς και λένε «ανοίξαμε και σας περιμένουμε», να προσπαθούν να βάλουν σε «καραντίνα» την συνδικαλιστική διαδικασία, τη ζωντανή επαφή και το διάλογο.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε με σαφή τρόπο ότι στεκόμαστε απέναντι στη συνεχή εργαλειοποίηση της πανδημίας, και θα υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα, αμφισβητώντας έμπρακτα την προσπάθεια να μπουν οι συλλογικές διαδικασίες «στον γύψο»! Θα προχωρήσουμε σε τακτική Γενική Συνέλευση απαιτώντας συνδικαλιστική άδεια στις την Τρίτη 15/6.

 

8. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. η ‘Αθηνά”

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΤΟΥ Α’ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ ΑΘΗΝΩΝ

Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθηνών από το Υπουργείο Παιδείας, τη Διοίκηση και τις Δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το συνδικαλιστικό-δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων) και την περιστολή της αυτοτέλειας των πρωτοβάθμιων σωματείων.

 

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου.

 

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

9. Ζ΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

ΨΗΦΙΣΜΑ

συμπαράστασης στον Α΄ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθήνας

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!!!

Το Δ.Σ του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθήνας για το θέμα των εκλογών και εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσει επιτέλους η συνδικαλιστική ζωή των σωματείων και να γίνουν διά ζώσης εκλογές.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγουαπό το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τημαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων/ισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνταιγια τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Συλλόγου για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

10. Σύλλογος ΠΕ Κ. Σωτηρίου

ΨΗΦΙΣΜΑ

συμπαράστασης στον Α΄ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθήνας

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!!!

Το Δ.Σ του Κ. Σωτηρίου υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθήνας για το θέμα των εκλογών και εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσει επιτέλους η συνδικαλιστική ζωή των σωματείων και να γίνουν διά ζώσης εκλογές.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγουαπό το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τημαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων/ισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνταιγια τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Συλλόγου για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

11. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου –Περάματος  «Νίκος Πλουμπίδης» 

Kάτω τα χέρια από τα Σωματεία μας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου –Περάματος  «Νίκος Πλουμπίδης» καταγγέλλει την παρέμβαση του Υπ. Παιδείας, της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που να σημειωθεί έχουν αναβληθεί από τον περασμένο Νοέμβρη-Δεκέμβρη λόγω πανδημίας και με βάση την παράταση που δόθηκε τότε.

Είναι αυτονόητο για μας ότι κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να οργανώσει ΓΣ και εκλογές όποτε αυτό εκτιμήσει ότι μπορεί και πρέπει να το κάνει. Άλλωστε τα σωματεία έχουν αποδείξει ότι μπορούν και τις διαδικασίες τους να κάνουν και αγώνες να διοργανώσουν με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Άρα απαγόρευση των διαδικασιών τους με επίκληση τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σημαίνει ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων και δε θα το επιτρέψουμε.

Τεράστιες οι ευθύνες των δυνάμεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ που ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση και την καταστολή που χρησιμοποιεί στο όνομα των μέτρων πανδημίας (αυτή που μας έχει και εργαζόμαστε 25-28 μαθητές και δάσκαλοι σε κάθε αίθουσα συνήθως μικρή!), κάλεσαν σε υποταγή τα σωματεία και απέσυραν τους υποψήφιούς τους από τις εκλογές στον Α΄ Σύλλογο! Κυβερνητικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του!

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που πατάει πάνω και στο ήδη ψηφισμένο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ένα δρόμο έχουμε, την οργάνωσή μας στα σωματεία μας και την καλά οργανωμένη δράση των σωματείων μας σε συμμαχία με γονείς και εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε να την αποκρούσουμε!

Στη βάση αυτή, στηρίζουμε το δικαίωμα του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και κάθε Συλλόγου ή ΕΛΜΕ ή άλλου σωματείου που θέλει να προχωρήσει σε συλλογικές διαδικασίες και εκλογές!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας!

 

12. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

Ψήφισμα για Α΄ Σύλλογο Αθήνας

Kάτω τα χέρια από τα Σωματεία μας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» καταγγέλλει την παρέμβαση του Υπ. Παιδείας, της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που να σημειωθεί έχουν αναβληθεί από τον περασμένο Νοέμβρη-Δεκέμβρη λόγω πανδημίας και με βάση την παράταση που δόθηκε τότε.

Είναι αυτονόητο για μας ότι κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να οργανώσει ΓΣ και εκλογές όποτε αυτό εκτιμήσει ότι μπορεί και πρέπει να το κάνει. Άλλωστε τα σωματεία έχουν αποδείξει ότι μπορούν και τις διαδικασίες τους να κάνουν και αγώνες να διοργανώσουν με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Άρα απαγόρευση των διαδικασιών τους με επίκληση τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σημαίνει ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων και δε θα το επιτρέψουμε.

Τεράστιες οι ευθύνες των δυνάμεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ που ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση και την καταστολή που χρησιμοποιεί στο όνομα των μέτρων πανδημίας (αυτή που μας έχει και εργαζόμαστε 25-28 μαθητές και δάσκαλοι σε κάθε αίθουσα συνήθως μικρή!), κάλεσαν σε υποταγή τα σωματεία και απέσυραν τους υποψήφιούς τους από τις εκλογές στον Α΄ Σύλλογο! Κυβερνητικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του!

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που πατάει πάνω και στο ήδη ψηφισμένο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ένα δρόμο έχουμε, την οργάνωσή μας στα σωματεία μας και την καλά οργανωμένη δράση των σωματείων μας σε συμμαχία με γονείς και εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε να την αποκρούσουμε!

Στη βάση αυτή, στηρίζουμε το δικαίωμα του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και κάθε Συλλόγου ή ΕΛΜΕ ή άλλου σωματείου που θέλει να προχωρήσει σε συλλογικές διαδικασίες και εκλογές!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας! 

 

13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΝΗΣΙΩΝ  ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ Α΄ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΑΣ –

 ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΓΥΨΟ

 

Το Δ.Σ.  του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νησιών  Αργοσαρωνκού υιοθετεί την ακόλουθη ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας , σχετικά με το θέμα των εκλογών του συγκεκριμένου Συλλόγου , εκφράζοντας την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσει επιτέλους η συνδικαλιστική ζωή των σωματείων και να γίνουν διά ζώσης εκλογές.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγουαπό το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τημαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνταιγια τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

14. ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε. Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει την παρέμβαση του Υπ. Παιδείας, της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που έχουν αναβληθεί από τον περασμένο Νοέμβρη-Δεκέμβρη λόγω πανδημίας και με βάση την παράταση που δόθηκε τότε.

Είναι αυτονόητο για μας ότι κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να οργανώσει ΓΣ και εκλογές όποτε αυτό εκτιμήσει ότι μπορεί και πρέπει να το κάνει. Άλλωστε τα σωματεία έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε και τις διαδικασίες  και τους αγώνες να διοργανώσουμε με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Άρα απαγόρευση των διαδικασιών με επίκληση τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σημαίνει ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων και δε θα το επιτρέψουμε.

Τεράστιες οι ευθύνες των δυνάμεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ που ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση και την καταστολή που χρησιμοποιεί στο όνομα των μέτρων πανδημίας (αυτή που μας έχει και εργαζόμαστε 25-28 μαθητές και δάσκαλοι σε κάθε αίθουσα συνήθως μικρή!), κάλεσαν σε υποταγή τα σωματεία και απέσυραν τους υποψήφιούς τους από τις εκλογές στον Α΄ Σύλλογο! Κυβερνητικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του!

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που πατάει πάνω και στο ήδη ψηφισμένο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ένα δρόμο έχουμε, την οργάνωσή μας στα σωματεία μας και την καλά οργανωμένη δράση των σωματείων μας σε συμμαχία με γονείς και εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε να την αποκρούσουμε!

Στη βάση αυτή, στηρίζουμε το δικαίωμα του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και κάθε Συλλόγου ή ΕΛΜΕ ή άλλου σωματείου που θέλει να προχωρήσει σε συλλογικές διαδικασίες και εκλογές!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας!

 

15. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Παρθενώνας»

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!!

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ  «Ο Παρθενώνας» υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθηνών για το θέμα των εκλογών.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγουαπό το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τημαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνταιγια τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

16. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ»                 

 

Kάτω  τα χέρια από τα Σωματεία μας!

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Α΄ Σύλλογο ΑΘΗΝΩΝ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» καταγγέλλει την παρέμβαση του Υπ. Παιδείας, της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που να σημειωθεί έχουν αναβληθεί από τον περασμένο Νοέμβρη-Δεκέμβρη λόγω πανδημίας και με βάση την παράταση που δόθηκε τότε.

Είναι αυτονόητο για μας ότι κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να οργανώσει ΓΣ και εκλογές όποτε αυτό εκτιμήσει ότι μπορεί και πρέπει να το κάνει. Άλλωστε τα σωματεία έχουν αποδείξει ότι μπορούν και τις διαδικασίες τους να κάνουν και αγώνες να διοργανώσουν με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Άρα απαγόρευση των διαδικασιών τους με επίκληση τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σημαίνει ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων και δε θα το επιτρέψουμε.

Τεράστιες οι ευθύνες των δυνάμεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ που ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση και την καταστολή που χρησιμοποιεί στο όνομα των μέτρων πανδημίας (αυτή που μας έχει και εργαζόμαστε 25-28 μαθητές και δάσκαλοι σε κάθε αίθουσα συνήθως μικρή!), κάλεσαν σε υποταγή τα σωματεία και απέσυραν τους υποψήφιούς τους από τις εκλογές στον Α΄ Σύλλογο!

Κυβερνητικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του!

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που πατάει πάνω και στο ήδη ψηφισμένο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ένα δρόμο έχουμε, την οργάνωσή μας στα σωματεία μας και την καλά οργανωμένη δράση των σωματείων μας σε συμμαχία με γονείς και εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε να την αποκρούσουμε!

Στη βάση αυτή, στηρίζουμε το δικαίωμα του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και κάθε Συλλόγου ή ΕΛΜΕ ή άλλου σωματείου που θέλει να προχωρήσει σε συλλογικές διαδικασίες και εκλογές!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας!

 

17. ΕΛΜΕ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ-ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ-ΜΟΣΧΑΤΟΥ     

ΨΗΦΙΣΜΑ

συμπαράστασης στον Α΄ Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθήνας

Τα σωματεία δε  μπαίνουν στον γύψο!!!

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ – ΜΟΣΧΑΤΟΥ υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθήνας για το θέμα των εκλογών και εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσει επιτέλους η συνδικαλιστική ζωή των σωματείων και να γίνουν διά ζώσης εκλογές.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγουαπό το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τημαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων/ισσών και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνταιγια τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Συλλόγου για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

18. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος»

Ψήφισμα για Α΄ Σύλλογο Αθήνας

Kάτω τα χέρια από τα Σωματεία μας!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ηλιούπολης «Μ.Παπαμαύρος» καταγγέλλει την παρέμβαση του Υπ. Παιδείας, της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας και του Δήμου Ζωγράφου στη λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., που να σημειωθεί έχουν αναβληθεί από τον περασμένο Νοέμβρη-Δεκέμβρη λόγω πανδημίας και με βάση την παράταση που δόθηκε τότε.

Είναι αυτονόητο για μας ότι κάθε σωματείο έχει το δικαίωμα να οργανώσει ΓΣ και εκλογές όποτε αυτό εκτιμήσει ότι μπορεί και πρέπει να το κάνει. Άλλωστε τα σωματεία έχουν αποδείξει ότι μπορούν και τις διαδικασίες τους να κάνουν και αγώνες να διοργανώσουν με ταυτόχρονη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Άρα απαγόρευση των διαδικασιών τους με επίκληση τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σημαίνει ευθεία παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων και δε θα το επιτρέψουμε.

Τεράστιες οι ευθύνες των δυνάμεων της πλειοψηφίας του Δ.Σ. της ΔΟΕ που ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση και την καταστολή που χρησιμοποιεί στο όνομα των μέτρων πανδημίας (αυτή που μας έχει και εργαζόμαστε 25-28 μαθητές και δάσκαλοι σε κάθε αίθουσα συνήθως μικρή!), κάλεσαν σε υποταγή τα σωματεία και απέσυραν τους υποψήφιούς τους από τις εκλογές στον Α΄ Σύλλογο! Κυβερνητικός συνδικαλισμός στο μεγαλείο του!

Απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε από την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, που πατάει πάνω και στο ήδη ψηφισμένο αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, ένα δρόμο έχουμε, την οργάνωσή μας στα σωματεία μας και την καλά οργανωμένη δράση των σωματείων μας σε συμμαχία με γονείς και εργατικό λαϊκό κίνημα, ώστε να την αποκρούσουμε!

Στη βάση αυτή, στηρίζουμε το δικαίωμα του Α΄ Συλλόγου Αθήνας και κάθε Συλλόγου ή ΕΛΜΕ ή άλλου σωματείου που θέλει να προχωρήσει σε συλλογικές διαδικασίες και εκλογές!

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία μας! 

              

19. Σύλλογος Π.Ε. “Δ. Γληνός”

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Α΄ Αθήνας

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε “Δ. Γληνός” υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα των εκλογών και εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσει επιτέλους η συνδικαλιστική ζωή των σωματείων και να γίνουν διά ζώσης εκλογές.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγουαπό το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τημαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων/ισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνταιγια τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου.
  4. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

 

20. Ε΄  ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Υπουργείο Παιδείας, Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Δημοτική αρχή να επιτρέψουν να πραγματοποιηθούν οι εκλογές για Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης υιοθετούμε την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα των εκλογών.

Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αρνήθηκε να εγκρίνει ημέρα χωρίς μαθήματα, όπως ενέκρινε μέχρι τώρα, για να διεξαχθούν εκλογές. Όταν ο ΣΕΠΕ Α΄ Αθήνας καθόρισε ώρες εκτός μαθημάτων νέα εμπόδια δημιουργήθηκαν, της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Η ΓΣ και οι εκλογές του Συλλόγου Α Αθήνας, αυτή τη στιγμή, αποτελούν έμπρακτη αμφισβήτηση του ν/σχ. Χατζηδάκη και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το κράτος, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του Υπουργείου Παιδείας κάνουν ότι μπορούν για να ακυρώσουν τη διεξαγωγή τους. Γι’ αυτό, κράτος/κυβέρνηση, δημοτικές αρχές, διοίκηση και συνδικαλιστική γραφειοκρατία ευθυγραμμίστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο για να φιμώσουν το αυτονόητο δικαίωμα ενός σωματείου να εκλέξει το νέο του ΔΣ. Πρόκειται για ωμή παρέμβαση στο εσωτερικό του σωματείου, για επιχείρηση ακύρωσης των εκλογών με πλήρη συνεργασία και συμπαιγνία όλων των παραπάνω.

Όλους αυτούς δεν τους ενδιαφέρουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, άλλωστε ο ΣΕΠΕ Α΄ Αθήνας με τα μέτρα που ανακοίνωσε για τη διεξαγωγή των εκλογών (εκλογικά τμήματα ανά 100 εκπαιδευτικούς, διαφορετικές ώρες για κάθε σχολείο, κ.ά.) τηρεί υγειονομικά πρωτόκολλα αυστηρότερα και από αυτά ενός φαρμακείου! Αποτελεί τουλάχιστον θράσος μια κυβέρνηση που ευθύνεται για 11.000 και πλέον θανάτους να αναφέρεται σε υγειονομικούς όρους για να καταστείλει τα δημοκρατικά μας δικαιώματα. Ο στόχος τους είναι να μην επιτρέψουν σε κανένα σωματείο να σπάσει το συνδικαλιστικό lockdown, να σπάσει στην πράξη τον επερχόμενο αντεργατικό και αντισυνδικαλιστικό νόμο, να αμφισβητήσει το κυρίαρχο αφήγημα αφοπλισμού των συνδικάτων, να πραγματοποιήσει αρχαιρεσίες εξασφαλίζοντας τα στοιχεία της μαζικότητας, της συλλογικότητας, της δια ζώσης συμμετοχής, της τήρησης των υγειονομικών όρων, να λειτουργήσει εν τέλει δημοκρατικά.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε τη νέα Τακτική Γ.Σ. και τις εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

21. ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ

 Ψήφισμα αλληλεγγύης
Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!
Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ υιοθετούμε την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα
των εκλογών.
1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄
Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να
ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ.
(παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι
ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να
διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν
υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά
ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες
ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
2. Στηρίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των
συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου- 19ου Δημοτικού
Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να
παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των
εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή
τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση
του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.
Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή
την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του
ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

   

22. Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης»

  Ψήφισμα αλληλεγγύης – Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Δυτικής Αττικής «Κώστας Βάρναλης»  υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα των εκλογών του σωματείου:

 

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

23. Σύλλογος Π.Ε. Νέας Σμύρνης

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με βάση απόφαση – επιστολή του Δ. Σ. του Α΄ Συλλόγου
Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αθηνών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Δ. Σ. και στα
μέλη του ομώνυμου σωματείου, εκτιμώντας ότι όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο
σωματείο αποτελούν ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του και προοίμιο της
εφαρμογής του ν/σχ Χατζηδάκη για όλα τα σωματεία, πριν καν αυτό ψηφιστεί.
Συγκεκριμένα:
1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του
Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αθηνών, από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις
δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα των συναδέλφων να
διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρ’ ότι έχουν εξασφαλίσει την αυστηρότατη
τήρηση των υγειονομικών μέτρων).
2. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑΙΘ, Δημοτικές αρχές), να
παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών
και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις
εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αθηνών.
3. Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π. Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. να
τοποθετηθούν για αυτήν την προκλητική και ιταμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία
του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αθηνών εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και
υψώνοντας ένα συλλογικό τείχος προστασίας και αντίστασης απέναντι σε όσους επιβουλεύονται
τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων.

 

24. Ε΄ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

Το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ
Την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ
στη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Π.Ε.
Α’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ»
Η κυβέρνηση της ΝΔ, η Δημοτική Αρχή Ζωγράφου (ΝΔ), δυνάμεις της πλειοψηφίας στο Δ.Σ. της
ΔΟΕ, η ΔΑΚΕ Α΄ Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. , μεθοδεύουν την ανοιχτή παρέμβαση με πρωτοφανή τρόπο στην εσωτερική λειτουργία, τις διαδικασίες και τις αποφάσεις των σωματείων.
Το ΔΣ του «Α΄ συλλόγου», συζήτησε και αποφάσισε εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ από τις
19/05/2021, λαμβάνοντας υπόψη τις υγειονομικές συνθήκες και παίρνοντας όλα τα μέτρα για
την προστασία όλων όσοι θα πάρουν μέρος. Συγκεκριμένα αποφάσισε :
– Περισσότερα εκλογικά τμήματα, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός ανά εκλογικό κέντρο
– Αίθουσες που να μην υπάρχει άμεση επαφή με τα τμήματα του ολοημέρου
– Εκλογική διαδικασία με ένα ψηφίσαντα κάθε φορά μέσα στο εκλογικό τμήμα,
διαδικασίες δηλαδή που η κυβέρνηση δεν εξασφάλισε ούτε στην περίοδο έκρηξης της πανδημίας,
στα 25αρια τμήματα που κληθήκαμε να κάνουμε μάθημα, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε κανένα χώρο δουλειάς.
Η Σχολική Επιτροπή δήμου Ζωγράφου γνωστοποίησε (03/06/2021) στον Α’ Σύλλογο ότι με βάση
την κοινή Υπουργική Απόφαση 33506 (νόμος Χαρδαλιά) για την αποφυγή συγχρωτισμού, είναι
παράνομη η διενέργεια εκλογών για αιρετούς εκπροσώπους με περισσότερα από 150 μέλη και
ως εκ τούτου δεν παραχωρεί τα προκαθορισμένα σχολεία που έχουν οριστεί ως εκλογικά κέντρα,
αλλά ούτε και αύλειους χώρους για να πραγματοποιήσουν ΓΣ.
Τέρμα πια με την υποκρισία και τα προσχήματα.
Αυτό το διάστημα δεκάδες σωματεία και συνδικαλιστικές οργανώσεις πραγματοποιούν κανονικά
τις διαδικασίες τους, τις συνελεύσεις τους και τις εκλογές. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται μόνο στον Α΄
Σύλλογο. Έχουν ήδη ξεκινήσει κ συνεχίζονται οι αρχαιρεσίες στο Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου – Καλλυντικού και Συναφών Επαγγελμάτων Αττικής, στο Συνδικάτο Τύπου και Χάρτου , ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ (ευρύτερο δημόσιο), ενώ εκλογές έκανε και σωματείο της AlphaBank. Το συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, επίσης, προχωρά σε
συνελεύσεις και εκλογικές διαδικασίες.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ έχει ξεκαθαρίσει, ότι η παράταση της θητείας των διοικήσεων
των Δ.Σ. δε σημαίνει και απαγόρευση των εκλογών. Αντιθέτως, υπάρχει η δυνατότητα στα πρωτοβάθμια σωματεία να προχωρήσουν στις διαδικασίες που αυτά θα αποφασίσουν!!

Οι μάσκες έπεσαν!
Αυτοί που επιλέγουν την πραξικοπηματική παρέμβαση στο σωματείο έχουν άλλες στοχεύσεις.
Επιχειρούν να ελέγξουν τις διαδικασίες των σωματείων, να τα φέρουν στα μέτρα τους, να ακυρώσουν τη δράση τους.
Είναι προφανής η μεθόδευση με ευθύνη δυνάμεων της πλειοψηφίας της ΔΟΕ να παρέμβουν στην
αυτοτέλεια-λειτουργία των σωματείων, με στραμμένο το βλέμμα και στην κάλπη (μετρώντας τα
κουκιά τους που δεν τους βγαίνουν μάλλον!)
Είναι εκτός της δικαιοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Ζωγράφου (ΝΔ) να παρεμβαίνει στις εσωτερικές διαδικασίες των σωματείων και να δίνει ή να κόβει άδειες. Δεν της ζητήθηκε άδεια-έγκριση
για τις αποφάσεις που έχει πάρει συλλογικά το σωματείο!!!
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Η προσπάθεια της κυβέρνησης, και όλων των κρίκων που την υπηρετούν, να βάλουν στο χέρι τα
συνδικάτα, είναι προφανής, πρέπει να απαντηθεί από το σύνολο του κλάδου και δεν πρέπει να
περάσει! Είναι ζήτημα που δεν αφορά στενά ένα σωματείο, αλλά το σύνολο του εργατικού κινήματος!
• Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄
Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. Εδώ και τώρα
να αποσυρθεί το απαράδεκτο κείμενο του Δήμου Ζωγράφου.
• Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να
σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές
συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για
τη Γ.Σ. και τις εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.
• Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή
την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του
ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ !!!
ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑ στις 10/6 και στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

 

25. ΕΛΜΕ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ-ΖΕΦΥΡΙΟΥ-ΦΥΛΗΣ 

Ψήφισμα αλληλεγγύης

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!

Από το ΔΣ της ΕΛΜΕ υιοθετούμε την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα των εκλογών.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τη μαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων και των συναδελφισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για τη Γ.Σ. και τις εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους ΣΕΠΕ και τις ΕΛΜΕ τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ

 

26. Σύλλογος  Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου με βάση απόφαση – επιστολή του Δ. Σ. του Α΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αθηνών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο Δ. Σ. και στα μέλη του ομώνυμου σωματείου, εκτιμώντας ότι όσα συμβαίνουν στο συγκεκριμένο σωματείο αποτελούν ωμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του και προοίμιο της εφαρμογής του ν/σχ Χατζηδάκη για όλα τα σωματεία, πριν καν αυτό ψηφιστεί.

Συγκεκριμένα:

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αθηνών, από το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα των συναδέλφων να διενεργήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρ’ ότι έχουν εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων).
  2. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (ΥΠΑΙΘ, Δημοτικές αρχές), να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνται για τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αθηνών.
  3. Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και τους Συλλόγους Εκπ/κών Π. Ε. και Ε.Λ.Μ.Ε. να τοποθετηθούν για αυτήν την προκλητική και ιταμή παρέμβαση στην εσωτερική λειτουργία του Α΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αθηνών εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους και υψώνοντας ένα συλλογικό τοίχο προστασίας και αντίστασης απέναντι σε όσους επιβουλεύονται τα δημοκρατικά – συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων.

 

27. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω

Ψήφισμα συμπαράστασης στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Α΄ Αθήνας

Τα σωματεία δεν μπαίνουν στον γύψο!!!

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Αιγάλεω υιοθετεί την ανακοίνωση του Α΄ Συλλόγου ΠΕ Αθήνας για το θέμα των εκλογών και εκφράζει την πλήρη στήριξη του στην προσπάθεια που γίνεται για να ξεκινήσει επιτέλους η συνδικαλιστική ζωή των σωματείων και να γίνουν διά ζώσης εκλογές.

  1. Καταγγέλλουμε την ωμή και επαίσχυντη παρέμβαση στις συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγουαπό το Υπουργείο Παιδείας, τη διοίκηση και τις δημοτικές αρχές, με στόχο να ακυρώσουν το δημοκρατικό δικαίωμα να διενεργήσει εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. (παρότι έχει εξασφαλίσει την αυστηρότατη τήρηση των υγειονομικών μέτρων). Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα της μη παραχώρησης σχολείων του Ζωγράφου για να διενεργηθούν οι εκλογές από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής, η οποία μάλιστα ήταν υποψήφια με συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο που διανεμήθηκε στα σχολεία αλλά ανακοινώθηκε από την παράταξή της ότι δεν θα κατατεθεί στις εκλογές, στις 3/6, λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων.
  2. Στηρίζουμε τημαζική συμμετοχή στη Γ.Σ. του Συλλόγου όλων των συναδέλφων/ισσών την Τρίτη 8 Ιούνη, στις 18.30, στο προαύλιο του 1ου– 19ου Δημοτικού Ζωγράφου και σε καθολική συμμετοχή στη Γενική Απεργία της 10ης Ιούνη.
  3. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, που αναφέρθηκαν προηγουμένως, να παραχωρήσουν τις άδειες και τους χώρους που απαιτούνταιγια τη διενέργεια των εκλογών και να σταματήσουν εδώ και τώρα την πρωτοφανή, αντιδημοκρατική παρέμβασή τους στις εσωτερικές συλλογικές διαδικασίες του Α΄ Συλλόγου.
  4. Στηρίζουμε την απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στις 14 και 15 Ιουνίου.

Καλούμε τους Συλλόγους Π.Ε., τις ΕΛΜΕ, τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να τοποθετηθούν απέναντι σε αυτή την προκλητική και ωμή παρέμβαση στον Α΄ Σύλλογο που αποτελεί προοίμιο της εφαρμογής του ν/σ Χατζηδάκη, πριν καν αυτό ψηφιστεί.