Α Συλλογος Αθηνων: ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ; ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!

Υπερασπιζόμαστε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας:

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 24/8, 12μμ, στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας

Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 26/8, 10:30, στο Υπουργείο Παιδείας 

Το Υπουργείο διαρρέει με προφορική οδηγία  ότι  δεν χρειάζεται κάθε παιδί με ειδικές ανάγκες να έχει έναν εκπαιδευτικό παράλληλης στήριξης και σχεδιάζει να επιβάλλει πλαφόν δύο εκπαιδευτικών σε κάθε σχολείο για να σηκώσουν όλο το ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να τρέχουν από τάξη σε τάξη, καλύπτοντας όπως-όπως τις ειδικές ανάγκες των μαθητών όσοι κι αν είναι αυτοί, παραβιάζοντας ολόκληρη τη νομοθεσία και κυρίως την παιδαγωγική επιστήμη και τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα! 

Η προφορική οδηγία επιβεβαιώνεται καθώς καλούνται οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να δηλώσουν τα κενά σε παράλληλες στηρίξεις, ΕΒΠ και σχολικούς νοσηλευτές, ομαδοποιημένα και με τον όρο ο αριθμός τους να μην ξεπερνάει τους 2 συναδέλφους ανά σχολική μονάδα! 

Πρόκειται για εξέλιξη που, αν υλοποιηθεί, θα φέρει βαρύ πλήγμα στις ανάγκες των ίδιων των μαθητών και ταυτόχρονα δυνατό χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων. Χαρακτηριστικό είναι ότι, αν εφαρμοστεί η συγκεκριμένη οδηγία, οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης θα μειωθούν σχεδόν στο μισό, ενώ πολλά παιδιά θα μείνουν είτε χωρίς είτε με ελλιπή υποστήριξη και μάλιστα ύστερα από σχεδόν 2 χρόνια τηλεκπαίδευσης και τα κενά που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της εγκληματικής κυβερνητικής διαχείρισης της πανδημίας!  

Οι λαϊκές οικογένειες θα αναγκαστούν και πάλι να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να καταφύγουν στη λύση της ιδιωτικής παράλληλης. Λύση βολική και για τη σημερινή αλλά και για την προηγούμενη κυβέρνηση, μιας και τους απαλλάσσει από τη δική τους κρατική ευθύνη για προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού.

Υπουργείο Παιδείας, Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να πάρουν τώρα θέση για το ζήτημα. Να μην υλοποιηθεί η συγκεκριμένη οδηγία!

Φτάνει πια! Δεν έχετε δικαίωμα να παίζετε με τις ανάγκες των παιδιών!

Να μην εφαρμοστεί πουθενά η συγκεκριμένη προφορική εντολή!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ : 

  • Ίδρυση και στελέχωση των δημόσιων δωρεάν δομών διάγνωσης, αξιολόγησης, υποστήριξης, ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης  και όλων των διαπιστευμένων δημόσιων φορέων για την έκδοση διαγνώσεων (ιατροπαιδαγωγικά κέντρα και δημόσια νοσοκομεία) με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, άρα και με τους απαραίτητους μαζικούς διορισμούς.
  • Πρώιμη παρέμβαση, ίδρυση ΤΕ σε κάθε σχολείο και νηπιαγωγείο, με απαραίτητο εξοπλισμό και εποπτικό υλικό, στελέχωση των σταθερών δομών με μόνιμο προσωπικό. Δημιουργία και άμεση στελέχωση δεύτερου ΤΕ ανάλογα με τις ανάγκες.
  • Κατάργηση όλων των αντιεκπαιδευτικών νόμων που αποδομούν την ειδική αγωγή και εκπαίδευση.
  • Να δοθούν όλες οι ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας για κάλυψη μαθητών που δεν έχουν διάγνωση αλλά έχουν ανάγκη στήριξης, με βάση τις προτάσεις των συλλόγων διδασκόντων.  
  • Να δημοσιοποιηθούν άμεσα όλα τα κενά και να γίνουν όλες οι τοποθετήσεις και όλες οι απαραίτητες προσλήψεις με απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα και με άμεση ενημέρωση των Συλλόγων ΠΕ.

 

Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να καταγγείλει τη διαδικασία και πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη μη υλοποίηση/απόσυρση της οδηγίας.