Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

03-09-2021

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου, 18:30, 1ο-19ο Δ.Σχ. Ζωγράφου – Αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

Στη βάση των αποφάσεων του Συλλόγου μας, για πολύμορφο αγώνα διαρκείας με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής – αντιεκπαιδευτικής πολιτικής και την ακύρωση στην πράξη της αξιολόγησης σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών, παίρνοντας υπόψη τις περσινές νικηφόρες μάχες ενάντια στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας, στην αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών, στην τοποθέτηση καμερών στις τάξεις, στις ηλεκτρονικές εκλογές και στην απαγόρευση του δικαιώματος στη διαδήλωση, καθώς και τη θετική συμβολή του συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ στους αγώνες, προτείνουμε:

  1. Η απεργία-αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ από την αξιολόγηση της σχολικής μονάδας βρίσκεται σε πλήρη ισχύ για όλους τους συναδέλφους και για τους/τις διευθυντές/ντριες. Σε κάθε απόπειρα συνεδρίασης Συλλόγου Διδασκόντων, δηλώνουμε: «Συμμετέχω στην απεργία – αποχή που έχει κηρύξει το Δ.Σ. της ΔΟΕ από τις διαδικασίες αξιολόγησης της σχολικής μονάδας». Η συμμετοχή μας σε μια αγωνιστική μορφή όπως η απεργία – αποχή δεν επισύρει καμιά ποινή.

  2. 24ωρη γενική απεργία την Πέμπτη 2/9, ημέρα που ψηφίζεται η διάλυση των επικουρικών ταμείων.

  3. Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 8/9, στις 18.30, στο προαύλιο των 1ου-19ου Δημ. Σχολείων Ζωγράφου. (με όλα τα μέτρα προστασίας).

  4. Πανελλαδικός Συντονισμός Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ άμεσα, σε ημερομηνία που θα οριστεί από κοινού με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά σωματεία.

  5. Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία στη Βουλή, την Δευτέρα 13/9.

  6. Νέος κύκλος Γ.Σ. αμέσως μετά με πρόταση για 24ωρη απεργία και πανελλαδική πανεκπαιδευτική κινητοποίηση το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη και οργάνωση πανελλαδικού συντονισμού Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ αμέσως μετά την κινητοποίηση.

  7. Απεργία-αποχή με απόφαση της ΔΟΕ από τη διαδικασία κατάθεσης πιστοποιητικών εμβολιασμού και τεστ έως ότου εξασφαλιστούν δωρεάν τεστ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.

  8. Τακτική Γ.Σ. και εκλογές στον Σύλλογο μέχρι το τέλος Οκτώβρη. Καμιά ανοχή σε νέες αντιδημοκρατικές εκτροπές και παρεμβάσεις στη συλλογική δράση του Συλλόγου μας, όπως αυτή που βιώσαμε τον Ιούνιο.

 

O πρόεδρος                             H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σοφία Μπογιατζή

Comments are closed.