Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Με τους αγώνες μας σπάμε την τρομοκρατία – η αξιολόγηση δεν θα περάσει! – Έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, την Πέμπτη 7/10, στις 5.30 μ.μ. στο 1ο-19ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου

Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση και την βίαιη καταστολή της κυβέρνησης ενάντια στην κινητοποίηση χιλιάδων εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την Παρασκευή 1/10 στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του Υπ. Παιδείας.

Μετά την προσφυγή της Κεραμέως στα δικαστήρια εναντίον της απεργίας – αποχής στην οποία συμμετείχε η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών η κυβέρνηση καταφεύγει σε άλλη μια προσπάθεια επίδειξης πυγμής σε όσους αγωνίζονται για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου.

Το χτύπημα του συλλαλητηρίου, τα χημικά και οι αύρες που επιστρατεύτηκαν είναι τελικά το «ευχαριστώ» του Υπουργείου Παιδείας, στους εκπαιδευτικούς που κράτησαν όρθιο το σχολείο την περίοδο της πανδημίας, που δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους καθημερινά μέσα στις τάξεις κάτω από αντίξοες συνθήκες χωρίς καμιά υποστήριξη.

Είναι αυτό το Υπουργείο που από τη μια στέλνει τα ΜΑΤ να χτυπάνε μια διαδήλωση δασκάλων και καθηγητών και την άλλη στιγμή κάνει πλάτες σε φασιστικές εγκληματικές συμμορίες ενάντια σε όσους/ες αγωνίζονται για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα.

Αποδείχθηκε ότι την κυβέρνηση την έχει κυριέψει ο φόβος από τις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών. Δεν της είναι αρκετό η ποινικοποίηση των αγώνων αλλά θέλει και την πλήρη φίμωση και την καταστολή τους. Θέλει να επιβάλει με κάθε μέσο την πολιτική της που έχει απορριφθεί από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Ούτε οι εκβιαστικές διατάξεις του Ν.4823, ούτε οι απειλές και οι εκφοβισμοί του ΥΠΑΙΘ και των στελεχών του, ούτε οι δικαστικές προσφυγές, ούτε τα ΜΑΤ, ούτε τα χημικά, ούτε οι αύρες μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών. Το 95% των σχολικών μονάδων του Συλλόγου μας, με συντριπτικές πλειοψηφίες συμμετέχει στην απεργία-αποχή. Μαζί με τους γονείς, τους φοιτητές και τους μαθητές θα αντιπαλέψουμε τα σχέδια της κυβέρνησης να μετατρέψει την μόρφωση σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα, να φτιάξει σχολεία πολλών ταχυτήτων, να υψώσει νέους ταξικούς φραγμούς στα νέα παιδιά.

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά ακόμα πιο μαζικά.

  • Καλούμε σε έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, την Πέμπτη 7/10, στις 5.30 μ.μ. στο 1ο-19ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου (στο προαύλιο με όλα τα μέτρα προστασίας).
  • Συμμετέχουμε στη σύσκεψη σωματείων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα στις 5/10, στις 18:00 στο Σπόρτινγκ για την ακύρωση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη.
  • Συμμετέχουμε στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που καλεί η ΟΛΜΕ την Τετάρτη.
  • Προτείνουμε τη συμμετοχή και της ΔΟΕ στην 24ωρη πανεκπαιδευτική απεργία με πανελλαδική κινητοποίηση στην Αθήνα, τη Δευτέρα 11/10.

Αυτοί με ΜΑΤ και με τρομοκρατία

εμείς με το λαό για δωρεάν παιδεία

 

O πρόεδρος                             H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σοφία Μπογιατζή