Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Δευτέρα 11 Οκτώβρη συμμετέχουμε όλες και όλοι στην απεργία και στο συλλαλητήριο

Ούτε βήμα πίσω!  –  Θα νικήσουμε!

 

Το Υπουργείο Παιδείας έχει κηρύξει τον πόλεμο στην εκπαιδευτική κοινότητα. Μετά την αστραπιαία εκδίκαση της αγωγής που κατέθεσε η Κεραμέως με σκοπό να βγάλει παράνομη και καταχρηστική την απεργία – αποχή, πριν λίγες ώρες επιδόθηκε στις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έφεση όπου απαιτεί να κηρυχθεί άμεσα εκτελεστή η απόφαση του Πρωτόδικου Δικαστηρίου! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη πανικό μετά τα συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής στην απεργία -αποχή των εκπαιδευτικών και μετά την ανακοίνωση ότι η εκδίκαση της έφεσης που κατέθεσαν η ΔΟΕ και η ΟΛΜΕ έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στις 25 Ιανουαρίου 2022, γεγονός που διατηρεί σε ισχύ την απόφαση της απεργίας – αποχής. Η εκδίκαση της έφεσης του Υπουργείου ορίστηκε για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου στο Εφετείο, ημέρα πανεκπαιδευτικής απεργίας!

Μία είναι η απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε: ΑΠΕΡΓΙΑ! Τη Δευτέρα 11 Οκτώβρη κλείνουμε τα σχολεία μας και κατεβαίνουμε μαζικά στο δρόμο και στο πανό του Συλλόγου. Είναι κρίσιμης σημασίας ζήτημα τα σχολεία να κλείσουν και οι εκπαιδευτικοί να βγουν στο δρόμο. Το Υπουργείο Παιδείας είναι απόλυτα απονομιμοποιημένο στα μάτια όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι το Υπουργείο εκείνο που από τη ανάληψη των καθηκόντων τους πριν από 2 χρόνια έχει προσφύγει στα δικαστήρια εναντίον των εκπαιδευτικών 5 φορές!! Είναι η ίδια Υπουργός Παιδείας που έχει αφήσει τα σχολεία ανοχύρωτα και χωρίς εκπαιδευτικούς, τους οποίους μάλιστα κατηγορεί ότι οι άδειες που παίρνουν ευθύνονται για τα χιλιάδες κενά!

Δηλώνουμε λοιπόν στην εξουσία, στην κυβέρνηση της ΝΔ και στους κρατούντες που επέλεξαν τη μαχόμενη εκπαίδευση για να εφαρμόσουν το νόμο Χατζηδάκη ότι θα τον καταργήσουμε!

Είμαστε εμείς εκείνες και εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που βλέπουμε στα μάτια των συναδελφισσών και των συναδέλφων μας σε κάθε σχολείο, σε κάθε σύλλογο διδασκόντων το βλέμμα της αντίστασης. Εκεί που σφυρηλατείται η ενότητα και η συνείδηση των εργαζομένων, ενότητα που στέλνει μαζικό ηχηρό μήνυμα με τον καθαρό, δίκαιο, αποφασιστικό αγώνα της ΑΠΕΡΓΙΑΣ-ΑΠΟΧΗΣ από την Αξιολόγηση και της υπεράσπισης του Δημόσιου Σχολείου απέναντι στο νόμο Κεραμέως.

Είμαστε εμείς εκείνες και εκείνοι οι εκπαιδευτικοί που κοιτάζουμε στα μάτια τις μαθήτριες και τους μαθητές μας νιώθοντας το σκίρτημα στην ψυχή τους και που αγωνιζόμαστε να στεριώσουμε αισιόδοξα το μέλλον τους, που υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά τους στη μόρφωση, τα όνειρα και τη ζωή. Είμαστε εκείνες κι εκείνοι που δεν παζαρεύουμε τη δουλειά μας, ποια σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, ποιοι μαθητές μας θα πεταχτούν έξω απ’ τη δημόσια εκπαίδευση!

Δίνουμε αγώνα για το δικαίωμα της νέας γενιάς στη μόρφωση ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και στο μέλλον του φθηνού ευέλικτου εργαζομένου των δεξιοτήτων, έρμαιο στα χέρια των επιχειρήσεων. Για ανατροπή των αντιεκπαιδευτικών, αντιλαϊκών και αντεργατικών πολιτικών, σπάζοντας την κυβερνητική καταστολή που με γκλομπ, αύρες και δακρυγόνα χτυπάει το μαζικό κίνημα κλείνοντας το μάτι στον εκφασισμό της κοινωνίας και στις φασιστικές ορδές.

Να ανταλλάξουμε βλέμματα! Αυτά της οργής απέναντι σε μια πολιτική που μας συνθλίβει, της αυτοπεποίθησης που δίνει η συλλογικότητα και ο αγώνας. Να θυμηθούμε ότι με την έγνοια για το δημόσιο σχολείο κοιτάζαμε ο ένας τον άλλο σε όλες τις μεγάλες μάχες που έχουμε δώσει μέχρι τώρα! Μάχες που κατάφεραν να κρατήσουν τις τάξεις μας όρθιες και την εργασιακή μας αξιοπρέπεια.

Τον κόμπο στο λαιμό από την απελπισία του γονιού για την ανεργία του παιδιού του να την κάνουμε οργή και σφιγμένη γροθιά, πάθος και ορμή για να συγκρουστούμε, να ανατρέψουμε.

 

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!!

Να μη λείψει καμία και κανείς!

 

O πρόεδρος                             H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σοφία Μπογιατζή