Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Μετά τη συγκλονιστική απεργία της 11ης Οκτώβρη ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δηλώνει ότι:

  1. Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία – αποχή από την αξιολόγηση που στις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας έφτασε το 95%.
  2. Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες απεργούς συναδέλφους του Συλλόγου μας, τα Νηπιαγωγεία που έβαλαν μαζικά λουκέτο, τα Δημοτικά Σχολεία που είχαν σχεδόν καθολική συμμετοχή στη μεγάλη απεργία. Το ποσοστό συμμετοχής στο Σύλλογό μας ξεπερνά το 75% χωρίς να έχουμε ακόμα στοιχεία από μια σειρά Νηπιαγωγεία που έχουν καθολική συμμετοχή.
  3. Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εκπαιδευτικούς που κατέβηκαν στο δρόμο του αγώνα, σε ένα μεγάλο πανεκπαιδευτικό ποτάμι που γέμισε τους δρόμους της Αθήνας και συναντήθηκε με τους διαδηλωτές/τριες μαθητές/τριές μας στο Σύνταγμα σε μια μεγαλειώδη ιστορική διαδήλωση.
  4. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην προχωρήσουν σε καμία συνεδρίαση και σε καμία κίνηση σχετική με την αξιολόγηση.
  5. Κηρύσσουμε μονόωρες στάσεις εργασίας, από τις 13.15 έως τις 14.00 από τη Δευτέρα 18/10 έως και την Τετάρτη 20/10 ώστε να αξιοποιηθούν σε περίπτωση που σε κάποια σχολική μονάδα συγκληθεί Σύλλογος Διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση. Με το παρόν ενημερώνουμε και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τις στάσεις εργασίας.
  6. Καλούμε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., μετά την επιτυχία της απεργίας, να καλέσει σε κύκλο Γ.Σ., νέα απεργία την Παρασκευή 15/10 και ολομέλεια προέδρων το Σάββατο 16/10.
  7. Προτείνουμε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ανάλογα και με τις συνολικές εξελίξεις, να επαναπροκηρύξει την απεργία – αποχή από την αξιολόγηση.
  8. Προτείνουμε στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., σε περίπτωση δυσμενών εξελίξεων, να αξιοποιήσει τη θετική εμπειρία του 2014 με τη χρήση ενιαίου κειμένου σε όλες τις φόρμες, κειμένου που θα περιέχει τα αιτήματά μας και θα είναι πανομοιότυπο σε όλες τις σχολικές μονάδες ακυρώνοντας στην πράξη την αξιολόγηση.
  9. Προχωράμε σε πλατιά καμπάνια των γονιών ενάντια στον Ν.4823, με πανό έξω από τα σχολεία, νέο γράμμα προς τους γονείς, πρωτοβουλίες ενημέρωσης, όπως κάναμε και πέρσι με την καμπάνια «Ανοιχτά αλλά ασφαλή σχολεία».
  10. Συμμετέχουμε στο απογευματινό συλλαλητήριο των σωματείων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ενάντια στον αντεργατικό-αντισυνδικαλιστικό Νόμο Χατζηδάκη στις 4 Νοέμβρη.
  11. Καταγγέλλουμε το Υπουργείο Παιδείας διότι τις τελευταίες ημέρες προωθεί ένα σχέδιο ριζικών συμπτύξεων τμημάτων πανελλαδικά. Την ίδια στιγμή που απαιτείται η αραίωση των τμημάτων, όπως επιβάλλουν και τα δεδομένα της πανδημίας, το ΥΠΑΙΘ αυξάνει τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα. Καλούμε τους συναδέλφους, μόλις πληροφορηθούν τέτοια ενέργεια από την πλευρά της Διεύθυνσης να ενημερώσουν αμέσως το ΔΣ. Σε περίπτωση συμπτύξεων τμημάτων, προχωράμε άμεσα σε μαζική κινητοποίηση στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, μαζί με το γονεϊκό κίνημα και σε συνεννόηση με τους όμορους Συλλόγους ΠΕ.

O πρόεδρος                             H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σοφία Μπογιατζή